Jesenní bežci – ako sa obliecť?

redakcia FIT štýl | 20. október 2017
Jesenní bežci – ako sa obliecť?

Skúsení bežci hovoria, že by sme sa mali na behanie obliecť tak, ako keby vonku bolo o cca 10 °C viac. Ale tak ako všetko, aj toto je individuálne, niekto je väčšia „zmrzlina“, a preto potrebuje niečo viac ako tí ostatní, otužilejší. Treba to hlavne odskúšať na sebe.

Prší, neprší

Ak neprší, bude vám stačiť tričko s dlhým alebo krátkym rukávom – podľa aktuálnej teploty a tenká bunda + dlhé alebo trištvrťové legíny.

Čítajte tiež: Chcete behať? Ponúkame vám niekoľko tipov, ako začať

Počas daždivého počasia určite nezabudnite na tenkú nepremokavú bundu. Dobrá je aj šiltovka, ktorá zabráni, aby vám dážď stekal do tváre.

Pod nepremokavú bundu zvoľte tričko s dlhým alebo krátkym rukávom podľa aktuálnej vonkajšej teploty.

Prečítajte si tiež: Správna technika PRI BEHU musí byť! Zabezpečí nielen lepšie výkony, ale aj udržateľné zdravie.

Ak fúka, nezabudnite na šatku na krk, čiapku alebo čelenku.

Modely tenisiek sa vyrábajú v rozličných variáciách – na jeseň a v zime by ste mali zvoliť kožené modely alebo povrchy s goratexovou úpravou, ktoré udržia vaše nohy v suchu.

Mohlo by vás zaujať: Žiadne zázračné triky pri BEHU neplatia

Myslite na bezpečnosť

Skôr prichádzajúca tma, jesenné šero či „sivo“ po daždi je fakt, s ktorým na jeseň musíte, jednoducho, počítať. Kdekoľvek beháte, je dôležité, aby vás bolo vždy dobre vidno. Reflexné prvky na odeve by mali byť podmienkou. Rovnako dôležité je aj to, aby ste vy dobre videli, takže malá lampa „čelovka“ by mala byť vždy poruke.

Čítajte: Prečo cvičiť ráno? 5 výhod, ktoré vás presvedčia.