TELEKOM NIGHT RUN: Najkrajšiu bežeckú prehliadku Bratislavy odštartuje Peter Sagan!

Redakcia | 21. september 2016
TELEKOM NIGHT RUN: Najkrajšiu bežeckú prehliadku Bratislavy odštartuje Peter Sagan!

Všetkých milovníkov behu čaká v sobotu 24. septembra najkrajšia prehliadka nočnej Bratislavy, aká tu kedy bola. Tisícky nadšencov vybehnú o 20.00 do ulíc hlavného mesta, aby si užili beh nočnou Bratislavou v znamení motta: „Keď ide o beh, ani tma ma nezastaví!“

Bratislavský nočný beh – Telekom Night Run (TNR) bude mať už ôsme pokračovanie. Organizátori vo verejnosti veľmi obľúbeného podujatia očakávajú prekonanie hranice 4500 bežcov vo všetkých kategóriách a disciplínach. Bežci opäť vybehnú na 10-kilometrovú trať, súťažia jednotlivci muži aj ženy, ale prvý raz aj dvojčlenné štafety na 2 x 5 km.

Organizátori zo spoločnosti Be Cool opäť avizujú množstvo noviniek, ktoré vylepšia a spestria bratislavský bežecký sviatok. „V tomto roku sme pripravili krásnu trať, za čo patrí vďaka Krajskému riaditeľstvu PZ v Bratislave, mestskej polícii, Dopravnému podniku Bratislava i samospráve. Napriek množstvu spoločenských podujatí, ktoré sa v Bratislave v súvislosti s predsedníctvom SR v Rade EÚ uskutočnia, našli sme spoločne spôsob, ako pripraviť pre bežcov jedinečnú trasu vedúcu cez tradičné dominanty nočného behu v Bratislave – tunel pod hradným kopcom, pešiu zóna v centra mesta, lávku Starého mosta, Sad Janka Kráľa. Bežci sa naozaj majú na čo tešiť,“uviedol Jozef Pukalovič, technický riaditeľ pretekov.

Marcel Matanin (vpravo) prezentuje trať 8. ročníka TNR v spoločnosti hovorcu Telekom, a. s., Petra Kimijana (v strede) a riaditeľa TNR Petra Pukaloviča (vľavo). (autor JÁN LUKY) .

 

„Vzhľadom na vysoký počet účastníkov a charakter behu bude mierne obmedzená doprava na nábreží Dunaja v úseku od tunela po Šafárikovo námestie od 19.50 do 20.50. Obmedzenia však budú len dočasné a budú regulované v závislosti od prebehu účastníkov cez dané miesto. Za pochopenie všetkým vopred ďakujeme.“

V roku 2016 organizátori myslia aj na tých, ktorí si netrúfajú na trať dlhú 10 kilometrov. „Ďalšou novinkou 8. ročníka je štafeta na 2 x 5 km, ktorá je určená najmä menej skúseným bežcom. Tí si môžu vytvoriť ženský, mužský alebo miešaný dvojčlenný tím a užiť si krásne podujatie v spoločnosti kamarátov alebo rodiny,“ dodal riaditeľ podujatia Peter Pukalovič.

„Ďalšie lákadlo pre bežcov a divákov môže byť fakt, že práve v deň Telekom Night Run-u vrcholí v Bratislave Festival svetla, ktorý dodá nočnému behu magickú atmosféru vďaka špeciálne nasvieteným dominantám Bratislavy,“ uviedol Peter Kimijan, hovorca Telekom, a. s., ktorý je už štvrtý rok generálny partner podujatia.

Bratislavský nočný beh má v názve meno generálneho partnera, ktorým je Telekom, a preto nie je prekvapenie, kto ho v tomto roku odštartuje o 20.00 v priamom prenose TV Joj v hlavnej spravodajskej relácii. Tvár spoločnosti Telekom netreba osobitne predstavovať, je ňou úradujúci svetový a už aj európsky šampión v cestnej cyklistike, päťnásobný držiteľ zeleného dresu na Tour de France Peter Sagan.

Bežci sa na trati 8. ročníka Telekom Night Run-u budú môcť spoľahnúť aj na 10 skúsených vodičov, ktorí pobežia v tempe 4:00 min/km, 4:30 min/km, 5:00 min/km, 5:30 min/km a 6:00 min/km.

Ako každý rok aj teraz bude súčasťou Telekom Night Run detský večerný beh Rexík v piatok 23. septembra o 19.00 h. Deti si postupne zasúťažia na tratiach 300, 600 a 1200 m. Rovnako ako pre dospelých aj pre ne je pripravený bohatý štartový balíček a v cieli krásna pamätná medaila.

Na bratislavský nočný beh Telekom Night Run alebo detský nočný beh Rexík je možné stále zaregistrovať sa až do piatku 23. septembra na webe www.predpredaj.sk alebo na domovskej stránke podujatia www.bratislavamarathon.com. Oneskorenci potom majú ešte šancu osobne v deň pretekov.

Zatiaľ sa na TNR prihlásilo 4100 bežcov (350 zo zahraničia), na detský nočný beh 460. Dvojčlenných štafiet je 125. Bratislavskí bežci tvoria o čosi viac ako polovicu štartového poľa – je ich zaregistrovaných 2141.

Ôsmy ročník podujatia sa nesie aj v znamení pomoci nepočujúcim, ktorých spoločnosť Slovak Telekom dlhodobo podporuje. V rámci týždňa nepočujúcich odovzdá Telekom nepočujúcim bratom Adriánovi a Marekovi výťažok z dražby štartových čísiel, ktorý potom použijú na nákup načúvacích zariadení v hodnote 3000 eur. Poskladalo sa na ne 56 darcov v sume 400 eur, zostávajúcich 2600 eur venuje spoločnosť Telekom.

Nepočujúci sa zapoja aj priamo do nočných bežeckých pretekov buď v rámci detského nočného behu Rexík alebo v hlavnom behu Telekom Night Run.

„Je nám cťou, že práve Telekom Night Run sa v roku 2016 koná pod záštitou slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie. Keďže toto podujatie nie je o víťazoch a porazených, ale o skvelej nálade a úžasných emóciách, ktoré bežci prežívajú pri behu nočnou Bratislavou, všetkých si vás dovoľujeme pozvať na netradičnú bežeckú prehliadku Bratislavy. Veríme, že si z nej odnesiete zážitky na celý život či už ako bežec alebo ako divák,“ poznamenal Peter Pukalovič.

Simona Bubánová a Peter Pukalovič krstia logo Running & Slovakia Good Idea (autor JÁN LUKY)

Riaditeľ bratislavského nočného behu Peter Pukalovič za účasti Simony Bubánovej z agentúry Creative Department už oficiálne pokrstil logo Running & Slovakia Good Idea, ktoré môžu organizátori Telekom Night Run-u používať ako jediní organizátori bežeckých, ba i športových podujatí na Slovensku.

Ôsmy ročník TNR sa koná za aktívnej podpory magistrátu hlavného mesta Slovenska Bratislavy, do bežeckých súbojov sa zapojí aj primátor Ivo Nesrovnal, ktorý vybehne na 10-kilometrovú trať s číslom jeden. Spoluorganizátor podujatia je taktiež Bratislavský samosprávny kraj, štartový výstrel bude mať na starosti župan Pavol Frešo.