Môj príbeh: Ako som schudla 20 kíl?

Redakcia | 15. apríl 2018
Môj príbeh: Ako som schudla 20 kíl?

Život je o výzvach. Táto dáma prekonala samú seba stala sa tou, ktorou sa túžila stať. Jej úspechom je jej vlastná premena, resp. samotná cesta za premenou. Prečítajte si Nikin príbeh.

Nika tvrdí, že v živote sa riadi tým, že všetko sa deje preto, lebo sa to tak diať má. Ľahšie tak zvládam všetky malé neúspechy. Vždy si poviem, že to tak má byť a čoskoro zistím, prečo to tak bolo. Lebo vždy príde niečo oveľa väčšie a oveľa lepšie. Odkedy mám zaužívaný tento prístup, som omnoho šťastnejšia.

"Dnes, keď zmeškám električku, nie som smutná alebo nahnevaná, že budem meškať. Viem, že v tej ďalšej môžem stretnúť niekoho, kto mi zmení život. Verím, že aj to, že som do finále Miss Slovensko nepostúpila, malo dôvod a príde deň, keď to pochopím a budem za to vďačná.“

Rozpis môjho cvičenia:

„Môj tréningový plán bol veľmi prísny a jeho dodržiavanie si vyžadovalo disciplínu a veľmi pevnú vôľu. Každý pracovný deň som hneď po práci chodila na crossfit. Niektoré dni buď pred prácou, alebo po crossfite na kardio do fitka.

Boli týždne, počas ktorých som za 7 dní absolvovala 12 tréningových jednotiek, ale aj také, keď som bola stále unavená a cvičila len 5x.

Posledné tri týždne som crossfit úplne vypustila a chodila som len každý deň behávať.

Často som od ľudí počúvala, že sa to zvládnuť nedá a nie je možné to skĺbiť s prácou a nikto by na toto čas nemal. Výhovorky.

Stačí si nájsť fitko, ktoré je otvorené čo najviac hodín počas dňa. Moje má otvorené 18 hodín denne a vždy sa hodinka na páse stihnúť dá. Voľná hodinka, ktorú má počas dňa úplne každý. Cvičila som maximálne dve hodiny denne.“ 

Často som od ľudí počúvala, že sa to zvládnuť nedá a nie je možné to skĺbiť s prácou a nikto by na toto čas nemal.

Môj jedálniček:

„Pri mojom jedálničku asi nejeden nutričný poradca zaplače, ale tri porcie denne mi vyhovovali a mala som dosť energie na cvičenie, čo bolo najdôležitejšie.“

Ovocie som musela mať každé ráno, inak by som počas dňa mala chuť na sladké.

RAŇAJKY:

Na raňajky som každý deň jedávala ovsené vločky na rôzne spôsoby. Najčastejšie ale s bielym gréckym jogurtom a s ovocím.

Grécky jogurt som niekedy nahrádzala obyčajným bielym s obsahom max. 3 % tuku, do ktorého som pridávala pár lyžičiek nízkotučného tvarohu, kvôli bielkovinám.

Ovocie som musela mať každé ráno, inak by som počas dňa mala chuť na sladké. Najčastejšie zelené jablko, jahody a výnimočne banán. Ovocie som ale v iných častiach dňa nejedla vôbec.

OBEDY:

Počas pracovných dní som sa takmer každý deň stravovala vo vegánskej reštaurácii, kde som si vždy dávala rôzne druhy zeleniny so sójovým mäsom a s tofu na všetky možné spôsoby.

Počas víkendov som si varila podobné jedlo, snažila som sa, aby bolo nutrične vyvážené a obsahovalo čo najviac bielkovín. Keďže mäso vôbec nejem, základ mojej stravy tvorila zelenina, ktorou som tiež nahrádzala prílohy ako ryža, zemiaky a chlieb.

Nič som ale nevážila ani nepočítala. Jedla som toľko, koľko som práve potrebovala. Porcie som prispôsobovala počtu tréningov počas dňa.

VEČERE:

Vzhľadom na to, že som večerala vždy po crossfite, na večeru som jedávala prevažne jedlá, ktoré obsahovali hlavne bielkoviny.

Najčastejšie to bol proteínový nápoj alebo nízkotučný tvaroh. A zase veľa zeleniny.“

 

 
Nika sa s nami podelila o recepty, ktoré jej pomohli schudnúť. Inšpirujte sa aj vy.

Cuketové placky s tofu

Potrebujeme:

  • 2 ks cukety
  • 1 ks mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ks 180 g údeného tofu
  • 1 ks vajce
  • 50 g ovsených vločiek
  • majoránku, soľ
  • 1 PL olivového oleja

Postup:

Nastrúhame cuketu a vytlačíme z nej prebytočnú vodu. Pridáme mrkvu nakrájanú nadrobno, cesnak, korenie, vajíčko, olej, vločky a rukami rozdrvené tofu. Pripravenú zmes ochutíme majoránkou a soľou a formujeme na malé placky. Placky poukladáme na plech na papier na pečenie a v rozohriatej rúre pečieme na 200 °C asi 30 minút.

Tu nájdete ďalšie dva recepty od Niky pre inšpiráciu:
Plnené šampiňóny s quinoou a špenátom
Baklažánové lasagne s mozzarelou