10 prírodných produktov, za málo peňazí pre krásnu a žiarivú pleť

Mgr. Alena Pethoova, zdroj: remedydaily.com | 13. september 2017
10 prírodných produktov, za málo peňazí pre krásnu a žiarivú pleť

Týchto 10 prírodných produktov máte aj doma v kuchyni. Je to lacný spôsob, ako pomôcť svojej pleti udržať si mladistvý a svieži vzhľad.

Ženy, ako večné bojovníčky proti procesu starnutia. Farba vlasov, make-up, rôzne skrášľovacie procedúry – sme ochotné investovať veľa peňazí, len aby sme vyzerali mlado. Nebolo by úžasné, keby to šlo aj spôsobom, ktorý nestojí toľko peňazí?

Mohlo by vás zaujímať: Argánový olej: tekuté zlato pre vaše telo.

10 prírodných produktov pre krásnu a žiarivú pleť

1. Citrónová šťava. Bojujete s akné? Vyskúšajte trochu citrónovej šťavy aplikovať na pleť. Women's Health tiež odporúča pridať trochu citrónovej šťavy do kokosovej vody. Táto kombinácia pomôže rozjasniť pokožku a hydratovať ju.

2. Aloe vera. Medical News Today upozorňuje, že aplikácia gélu aloe vera na pokožku, môže pomôcť zlepšiť jej elasticitu. Pomáha tiež zvýšiť produkciu kolagénu a pomáha tak pokožke vyzerať mladšie.

Čítajte tiež: ALOE VERA, zoznámte sa s kráľovnou prírody. Jej všestrannosť vás presvedčí.

3. Káva. Kávu pijeme denne. Ale používať ju na pleť? Podľa portálu Prevention, pomáha káva zabrániť upchávaniu pórov a zjemniť vrásky. Odstraňuje tiež odumreté kožné bunky a zanecháva pleť rozjasnenú a vypnutú.

4. Zelený čaj. Podľa WebMD antioxidačné vlastnosti zeleného čaju pomáhajú predchádzať rakovine kože. Vedci síce nie sú presvedčení o tom, aké množstvo musí byť v produktoch v starostlivosti o pleť, aby boli účinné, ale vidia možnosti.

Čítajte tiež: Zelený, biely, či čierny? Ponorte sa s nami do sveta čaju

5. Vitamín C. Či už je užívaný ako doplnok, priamo vo vašom jedle alebo v kréme, ktorý aplikujete priamo na kožu, WebMD tvrdí, že vitamín C zvyšuje kolagén vo vašej pokožke a pomáha znižovať množstvo vrások a jaziev.

6. Kokosový olej. Je skvelý na hydratáciu a rozžiarenie pleti aj vlasov. Kokosový olej odporúča Prevention aj na ošetrovanie rán, ktoré sa budú hojiť rýchlejšie.

7. Ružová voda. Hydratácia pokožky je dôležitá. Cosmopolitan odporúča nosiť rozprašovač s ružovou vodou stále so sebou, aby ste mohli po celý deň dodávať svojej pleti potrebnú dávku hydratácie.

8. Vaječný bielok. Aj keď sa to môže zdať zvláštne, Vogue tvrdí, že mnohé kórejské spoločnosti krásy, pridávajú do svojich produktov vaječné bielky, ako bohatý zdroj kolagénu. The Beauty Madness má recept na výrobu masky z vaječných bielkov a pomarančov, ako vynikajúceho zdroja vitamínu C.

V malej miske vytvorte zmes z 1 vaječného bielka a 3 lyžíc čerstvej pomarančovej šťav. Na vyčistenú pleť naneste tvárovou kefkou vrstvu vytvorenej zmesi a nechajte 5 minút pôsobiť. Po 5 minútach naneste ďalšiu vrstvu. Túto masku doprajte pleti raz za týždeň a vaša pleť bude vyzerať o 10 rokov mladšia.

Čokoláda na pleť? Čítajte: Pleťová maska a regeneračný peeling z čokolády. Ako si ich vyrobíte?

10. Banány. Banány sú obľúbené ako samostatná pochúťka alebo ako prídavok do rôznych sladkých jedál, či smoothies. Dobre chutia aj s arašidovým maslom. Aplikovaním rozpučeného banánu na pleť, pomôžete zvlhčiť vašu pokožku. Stačí 15 minút. Huffpost odporúča zmiešať banán s avokádom na zmiernenie vrások a elimináciu stareckých škvŕn.

9. Uhorka. Použite plátky uhorky na unavené a opuchnuté oči, alebo ako ingredienciu do masky na pleť. Uhorka, podľa spoločnosti Huffpost, obsahuje vitamín C a oxid kremičitý. Vitamín C utíši zápal a rozžiari pleť. Oxid kremičitý zo šupky zase spevní ochabnutú pokožku.

Čítajte tiež: Pite UHORKOVÚ VODU každý deň a toto sa statne s vašim telom.