Bezchybná pedikúra. Ako na to?

Zuzana Vrecková | 19. máj 2023
Bezchybná pedikúra. Ako na to?

Zvládnete to aj sami. Potrebujete k tomu zopár základných pomôcok, ktoré máte zaručene aj doma.

Teraz, keď ste sa postarali o krásne päty, môžete sa pustiť do komplexnej pedikúry, ktorá vám zaručí bezchybný vzhľad nôh.

Základné kroky pre bezchybnú pedikúru

Ak ste sa rozhodli pre domácu pedikúru, ponúkame vám zopár základných krokov. Najskôr je potrebné vymočiť si nohy v teplom kúpeli, aby sa dala pokožka ľahšie ošetrovať.

Úplne postačí, ak si pri pozeraní televízie vložíte nohy do lavóra s teplou vodou a soľou. Po 15 minútach bude vaša pokožka nielen zmäknutá, ale vy pocítite perfektnú úľavu. Potom si vezmite do rúk pemzu, ktorú zoženiete v akejkoľvek drogérii a prebehnite ňou po pätách či prstoch.

Vďaka predchádzajúcemu kúpeľu vám táto stará koža rýchlo zíde dolu. Ak si prejdete dlaňou po chodidle, budete cítiť, ktoré miesto je potrebné ešte zbrúsiť.

Mohlo by vás zaujímať: Trápia vás problematické nechty? Poradíme vám, ako ich ozdraviť.

Ďalej si na vatový tampón naneste odlakovač a odstráňte z nechtov starý lak. Čo sa týka zastrihávania nechtov, určite na ňom nešetrite. Používajte kvalitné nožnice a špeciálne klieštiky vyrobené pre tento účel. Správny tvar nechta by mal vyzerať ako štvorec so zaoblenými rohmi.

Nestrihajte ich "nadoraz" a poriadne ich nakrémujte

Nestrihajte nechty „nadoraz“ (aspoň 0,5 mm nech vyčnieva) a určite ich nezastrihávajte do okrúhleho tvaru. Mohli by vám nechty zarastať, zapáliť sa, a potom nasledujú už iné nepríjemnosti.

Nasleduje krémovanie chodidiel, pričom nevynechajte ani kožu medzi prstami a na nechty použite špeciálny olejček. No a nakoniec nasleduje zábava, a tou je lakovanie nechtov!

Pomôžte si molitanovou vložkou, ktorá sa umiestňuje medzi prsty, aby ste ich mali od seba dostatočne ďaleko a nezafarbili si kožu. Na nechty naneste prvú vrstvu bezfarebného laku, ktorý by mal byť zároveň vyživujúci a spevňujúci.

Pri tejto úprave môžete skončiť alebo sa môžete pohrať s rôznymi vzormi, nálepkami, pásikmi či jednou sýtou farbou, ktorú však aplikujte dvakrát.

Mohlo by vás zaujímať: Trápia vás plesne na nohách a nechtoch? Skúste toto.