Náš tip: Otužovanie ako OMLADZUJÚCA KÚRA

Redakcia | 24. november 2018
Náš tip: Otužovanie ako OMLADZUJÚCA KÚRA

Otužovanie má na krásu veľmi osviežujúce účinky. Táto omladzujúca kúra vás dokonca nič nestojí.

Ak sa trasiete od zimy už len pri predstave, ako na seba v ľadovom počasí lejete ľadovú vodu, ešte chvíľu počkajte. Voda nemusí byť ľadová, stačí, aby bola studená.

Dôležitým pravidlom je striedanie studenej a teplejšej vody.

Po takej striedavej sprche vaše telo bezprostredne zaplaví príjemné teplo. S vďakou si všimnete okamžitý príliv energie, budete sa jednoducho cítiť skvele.

A čo potom vaša pokožka! Tá stratí matný šedý nádych a viditeľne zružovie. Dobre sa prekrví, a tým získa väčšiu pružnosť, pevnosť, elasticitu.

Bude vyzerať mladšia a zdravšia. Zbaví sa niektorých stôp únavy a veku. A nebude to len optický klam, ale skutočnosť. To všetko vďaka veľmi lacnému kozmetickému prostriedku – obyčajnej studenej vode.

Viete ze aj tvár možete otužovať?

Ak sa na otužovanie celého tela v najbližšej dobe necítite, urobte pre seba aspoň kozmetické studené minimum – umývajte si tvár čo najstudenšou vodou.

Alebo choďte o malý, ale podstatný krok ďalej. Najnovším hitom v prirodzenej starostlivosti o pokožku tváre je jej kúpeľ v ľadovej vode.

Do umývadla alebo väčšej misy nalejte vyslovene ľadovú, nie len studenú vodu. Tvár do nej ponorte na pol minúty. To úplne postačí na to, aby chlad prenikol aj do hlbších vrstiev pokožky.

Čo môžete od tohto netradičného kúpeľa očakávať?

Posilnenie pokožky tváre voči mrazu, chladu a vetru. Koža bude viditeľne sviežejšia a napnutejšia. Chlad stále zmierňuje začervenanie pokožky a pôsobí proti vzniku rôznych vyrážok, alebo ich výskyt zmierňuje.

Určite pre vás bude zaujímavá tiež informácia, že toto ľadové pohladenie má aj významné zdravotné účinky – pôsobí ako prevencia zápalu horných ciest dýchacích.