Túžite po medených vlasoch? Pozor, nepristanú každému. Pridávame tipy na starostlivosť o medené vlasy

Diana Mašlejová | 12. október 2017
Túžite po medených vlasoch? Pozor, nepristanú každému. Pridávame tipy na starostlivosť o medené vlasy

Na začiatku treba vedieť, že medená farba nepristane každému. K zeleným očiam a bledšej pleti sa bude hodiť vynikajúco a pehavým tipom zase prinesie šarm a sexepíl.

Túžite po medených vlasoch?

Medená farba má množstvo odtieňov, predchádzajúcim blondínam budú ladiť skôr bledšie, ktoré začínajú pri žiarivej ryšavej a jemnej jahodovej. Brunetkám zase pristanú gaštanové tóny s medeným odleskom a tmavý mahagón.

Čítajte tiež: Ryšavky - ženy, ktoré vyžarujú sexepíl a osobitý šarm

Pozor, medené vlasy nepristanú každému

Vyhnúť sa medenej a červenkastej by sa mali dámy s problematickou pleťou, ktorú daný tón ešte zvýrazní, a tiež ženy, ktoré sa často začervenajú. Vždy si treba uvedomiť fakt, že medená zvýrazňuje, a zvlášť tá s jasným odleskom.

Preto aj staršie dámy s prehĺbenými vráskami musia byť pri farbení opatrné. Výrazné opálené typy by si na sen o rusovláske taktiež mali dávať pozor. Červený tón v spojitosti s výrazným opálením totiž pôsobí lacno a trocha vulgárne.

Pri prvom farbení dámy zväčša siahajú po prírodnej henne. Farbenie ňou síce nie je veda, ale na požadovaný odtieň treba prísne dodržať čas pôsobenia a pre hydratáciu do nej pokojne môžete pridať olivový olej.

Odporúčame: Ako sa starať o vlasy, aby dlhšie rástli?

Domáce masky na medené vlasy

  • Banánová pre lesk – zabezpečí vám regeneráciu, živiny aj lesk. Stačí banán rozpučiť, pridať jednu veľkú lyžicu teplého rozpusteného medu, lyžicu extra panenského olivového oleja a zmes rozmiešať na kašičku, ktorú potom na 10 minút nanesiete na vlasy a následne opláchnete a vlasy umyjete šampónom.
  • Vyživujúca a vyhladzujúca maska – aby boli medené vlasy svieže, pôsobili upravene a výrazne, treba sa o ne príkladne starať. Pomôže vám aj vyživujúca maska, na ktorú budete potrebovať dve lyžice kokosového oleja, jeden žĺtok, jednu lyžicu olivového oleja a jednu lyžicu kávy. Zmes naneste na vlasy a môžete ich aj na 10 minút prikryť. Hydratácia je základ, ktorý táto maska vlasom prinesie. Nakoniec vlasy šetrne umyte.
  • Pivová maska pre jemnejšie vlasy – prirodzené rusovlásky sa neraz trápia so slabými, lámavými a nepoddajnými vlasmi. Na všetky dané problémy skúste pivo, ktoré vlasom dodá objem a lesk. Jednoducho ho zmiešajte s olivovým olejom a jedným žĺtkom a postupujte ako pri predchádzajúcich receptoch. 
Mohlo by vás zaujímať: Čo dokáže mäta urobiť pre vašu pleť a vlasy?