Čo robiť, aby sme stretli toho pravého?

Miroslava Miková | 8. október 2017
Čo robiť, aby sme stretli toho pravého?

Ak všetku svoju pozornosť a úsilie sústredíme iba na to, čo si myslíme, že nás urobí šťastnými, uniká nám prítomnosť. Možno ešte horšie je to, že „prílišným tlačením na pílu“ si splnenie svojich snov ešte viac odďaľujeme.

Možno mesiace, alebo aj roky hľadáte rozumného muža. On však neprichádza. Namiesto neho priťahujete k sebe zadaných, nevyjasnených a komplikovaných mužov. A potom to vzdáte. Poviete si, že v dnešnej dobe neexistujú poriadni muži.

Mohlo by vás zaujímať: Vzťah na diaľku. Áno alebo nie?

O zadaných a inak sexuálne orientovaných nemáte záujem. A tak sa rozhodnete od teraz starať iba o seba. Jedného dňa idete s priateľkou do kaviarne, nemyslíte na starosti a ani na to, že ste dlhodobo single. A potom sa objaví „pán dokonalý“. V čase, keď ste stratili nádej a tým aj snahu ho hľadať.

Čo robiť, aby sme stretli toho pravého?

Tiež sa niekedy pýtate, prečo sa správny muž objaví práve vo chvíli, keď ho aktívne nehľadáte? Možno je to smiešne, veď vo všetkých ostatných oblastiach nás naša aktívna snaha posúva ďalej a prináša úspech.

V láske je to úplne naopak. Ak je človek ako single so sebou nespokojný, túto nespokojnosť vyžaruje aj von s nádejou, že vzťah s druhým človekom ho urobí šťastným.

Keďže druhý človek túto túžbu a snahu pripútať sa vníma, podvedome sa takejto pripútanosti bráni. Vysvetlením je to, že ľudia sa podvedome bránia vzťahom, ktoré by ich „dusili“, či druhým slúžili. Ľudia chcú milovať slobodne a slobodne dávať.

Mohlo by vás zaujímať: Po akých ŽENÁCH túžia MUŽI?

Ak človek nie je spokojný sám so sebou, nestane sa tak ani vo vzťahu s druhým. Zákon príťažlivosti tu funguje ako vyšitý: Nespokojná žena pritiahne k sebe nespokojného muža, teda úplne niekoho iného, akého si priala. Nespokojný muž ju šťastnou naozaj neurobí.

Prajeme si byť ľúbené, žiadané a chcené. Uznajme však, že niekedy sa správame tak, že muži sa k nám správajú presne opačne. Ak stratíme svoju ženskú ľahkosť a slobodu, ak sa staneme iba otrokmi očakávaní muža, staneme sa jeho príveskom a stratíme vlastnú iskru života, stávame sa mužovou záťažou.

Ak prestaneme na muža „tlačiť“, ak miluje, príde sám. Nie preto, že to chceme my, ale preto, lebo to chce on sám. A to je práve to, čo chceme aj my.

Čítajte tiež: Netlačte na pílu a veci sa pohnú