Romantika očami muža: Vaše príbehy.

redakcia FIT štýl | 2. máj 2017
Romantika očami muža: Vaše príbehy.

Romantika nemusí byť len o tých veľkých gestách a šokujúcich prekvapeniach, ako ich poznáme z filmov pre dámy. Jej čaro je práve v tých drobných prejavoch lásky, ktoré vzťah spríjemnia a vdýchnu mu nový život.

Ako si predstavuje romantiku žena, všetci vieme, pretože práve ona je tou jemnejšou dušou vo vzťahu a romantické správanie je akousi prirodzenejšou súčasťou ženy.

Romantika v podaní muža môže vyzerať aj takto:

Snaha sa cení

„Tak ako väčšina mužov, aj ten môj nie je práve dokonalý romantik. Zo začiatku bolo tých prejavov samozrejme viac, ale čo sa týka kvetov, to mu akosi nejde doteraz. Musím uznať, že sa snaží, ale vždy mu to vypáli nejako inak ako čakal.

Pred pár rokmi chcel byť spontánnym májovým romantikom – prechádzali sme autom cez alej rozkvitnutých čerešní a on sa v zlomku sekundy bez akéhokoľvek upozornenia rozhodol, že zabrzdí a pôjde mi kúsok z tej čerešne odtrhnúť.

Prvotným výsledkom romantiky bola fľaša vody (ktorú som práve popíjala) na mojom tričku.... ale áno, snaha sa ráta a dnes je to milý zážitok. V rámci narodenín alebo iných príležitostí väčšinou na kvety zabudne...

Ale inokedy mi dokáže priniesť malú kytičku poľných kvetov previazanú trávou (i keď sa vzápätí rozpadne), čo si cením viac ako dvadsať eurovú kyticu k narodeninám."
Iva, 33

Požiada ma o ruku?

„Praktickosť mužov nepozná hraníc a ak sa k tomu pripojí romantika, je z toho na oko hotová katastrofa. Po určitom čase randenia som dostala na Vianoce malú škatuľku v ligotavom obale.

Samozrejme, ako romantická duša, prvé čo mi napadlo bolo, že tam je prsteň... Tou predstavou a nadšením som sa dostala do takého romantického ošiaľu, že keď som škatuľku otvorila, nevedela som, ako zareagovať.

Nebol tam totiž prsteň, ale pamäťová karta do foťáka, ktorý bol zabalený zvlášť. Na jednej strane potešujúce, že som dostala, po čom som túžila, na druhej strane zmätená niečím, čo prišlo v skutočnosti až o pár rokov neskôr...."
Beata, 35

Mohlo by vás zaujímať: Vzťah na diaľku. Áno alebo nie?

Ale musíte uznať, že keby muži chceli po ženách naopak správanie, ktoré je typickejšie skôr pre nich ako pre dámy, možno by to vyznelo rovnako neohrabane a komicky, ako nevydarená romantika v podaní muža. Snaha sa však cení v každom prípade a odmena môže byť sladká.

Tip pre dámu

Dámy, zoskočte z oblakov. To, čo sa deje vo filmoch, v realite sa deje len výnimočne (ak vôbec). Vzdajte sa priveľkých romantických očakávaní.

Tip pre pána

Netvárte sa, že vás sa romantika netýka. Spomeňte si, akí ste boli neodolateľní na začiatku vášho vzťahu a skúste to znova. Postačia drobnosti, chvíľka času a nápad. Ženy ocenia snahu.

Romantika je v každom vzťahu. Či už skrytá, utlmená, na čas stratená... ale je tam a je len na vás, či si ju všimnete a začnete užívať tak, ako kedysi, v čase počiatočnej zaľúbenosti.

Ak na nej popracujete v rozumnej miere a podľa túžob a predstáv oboch partnerov, dosiahnete romantiku, s ktorou budete spokojní obaja. Romantika nie je zložitá, je prirodzená a hlavne svojská, treba jej len trochu pomôcť, nájsť si na ňu čas a budovať ju spoločne so vzťahom. Nedajte sa pohltiť stereotypom.

Romantický mesiac lásky prajeme.