Psychológia a vzťahy články

ako si poradiť so svokrou, neznášanlivosť, žiarlivosť, problémy, manžel, svokra, nevesta

Nemám rada svoju svokru: čo s tým?

Nepovieme vám asi žiadne tajomstvo, keď spomenieme, že vzťahy medzi svokrou a nevestou bývajú často dosť škrípajúce. Dve ženy deliace sa o priazeň jedného muža dokážu často narobiť viac škody ako osohu. Prečo je tomu ale tak? Nemali by predsa ženy držať spolu? Situáciu nám pomáha vysvetliť rodinná traumapedagogička a terapeutka. Čítať viac..

sebavedomie, podceňovanie sa, riešenie

Zdravé sebavedomie nie je hriech, skoncujte s podceňovaním sa!

Mnoho ľudí si pletie zdravé sebavedomie s nezdravým agresívnym presadzovaním sa na úkor ostatných a s nekritickým vychvaľovaním vlastnej osoby. Myslia si, že je cnostné, keď vystupujú skromne a držia sa v ústraní. Túžia po pochvale a ocenení od ostatných, ale sú presvedčení, že sami na seba upozorňovať nesmú. Veď to sa predsa nehodí, tak nás to učili rodičia a škola...Nemohli nám viac uškodiť! Čítať viac..

neproduktívna myseľ, únava, veľa práce, pomoc,

Ako resetovať neproduktívnu myseľ

Cítite sa niekedy, akoby váš život pozostával z množstva loptičiek a vy ste žonglér, ktorý ich nedokáže všetky obracať? Ponáhľajúc sa od jednej veci k druhej, aby ste mohli prejsť na ďalšiu. Pri takomto životnom tempe sa veľmi jednoducho môžete začať cítiť preťažene a neproduktívne. Čítať viac..

Stres je pôvodcom mnohých problémom a ochorení, naučte sa ako nad ním zvíťaziť.

Stres – dobrý sluha, ale zlý pán. Dostaňte ho pod kontrolu raz a navždy!

Stres sa za posledné roky stal jedným z najčastejších pojmov. Či už máme na mysli stres z práce, povinností, zo nadriadených, z nedostatočného výkonu, z nespokojnosti so svojim vzhľadom či neporiadku v domácnosti. Dôvodov je kopec a jeho následky môžu byť desivé. Podľa prieskumov trpí stresom každý štvrtý Európan a tento počet neustále rastie. Čítať viac..

PREČO ZLYHÁVAME?

PREČO ZLYHÁVAME?

Chceme schudnúť, pravidelne športovať, skoncovať s maškrtením, prestať fajčiť, ovládať aspoň jeden cudzí jazyk, ale po určitom čase naše úsilie stroskotá. Čítať viac..

Nemám rada svoju SVOKRU. Čo s tým?

Nemám rada svoju SVOKRU. Čo s tým?

Na narodenie dcérky reagovala slovami, že to nie je pekné, pretože sme neboli zosobášení. Potom sa na mňa urazila kvôli tomu, že som pri nej niekoľkotýždňovú dojčenú dcérku nenechala a „nešla si po svojom“. Čítať viac..

Ozdravné obrady: Nájdite si tie svoje

Ozdravné obrady: Nájdite si tie svoje

Niekto bez nich nedokáže žiť, iný je rád, keď si na seba nájde čas raz za týždeň. Rituály a osobné obrady vytvárajú a dotvárajú náš život a každodennosti dodávajú správnu esenciu. Prečo je také dôležité nájsť si tie svoje? Čítať viac..

Článkov: 261