Trénujte svoju intuíciu vo sne

Jana Trundová | 22. február 2017
Trénujte svoju intuíciu vo sne

Čas spánku je vynikajúcou príležitosťou na trénovanie svojej intuície.

Programujte vlastný superpočítač, vlastný mozog!

Počas spánku sa totiž uvoľňuje náš vnútorný svet a vedomie spracováva vonkajšie podnety. Kľúčové sú pritom chvíle, keď bdenie prechádza do spánku a naopak, vtedy totiž možno dobre pracovať na našom duchovnom raste a tiež vykreslení vnútorných prianí.

Ak ste sa na radu detských psychológov naučili so svojimi malými potomkami pred spaním zhodnotiť deň a dobre ich naladiť spomienkou na pekný zážitok alebo predstavou veľkého želania, robte to isté aj pre seba.

Mohlo by vás zaujímať: Bylinky na pokojný spánok

Doslova tým budete programovať vlastný superpočítač - mozog, ktorý sa bude v hodinách uvoľnenia intenzívnejšie zaoberať tým, čo najviac chcete a potrebujete. Nemusí to byť zrovna ľahké.

Pripomenutie všetkého, čo človek nezvládol, netrénovanej mysli privodí skôr úzkosť a nespavosť. Odpustite si chyby, opomeňte aj hriechy proti diktátu diára a neodbytné myšlienky skúste postupne vkladať do fialových gulí – čím väčšia ťarcha, tým väčšie gule, ktoré nechajte odplávať, prípadne ako lanovkou odtiahnuť do stratena.

Čítajte tiež: Sebadôvera - kľúč k vášmu úspechu.

Vybavte si čo najviac príjemných zážitkov a tiež dôležitých vecí, po ktorých túžite, a nechajte sa unášať príjemnou vidinou, že ste ich dosiahli. Alebo si uvedomte problém, ktorého riešenie vám uniká a zverte ho s dôverou svojmu podvedomiu.

Pokojne si predstavte, že ho predkladáte na zlatom podnose, ako zlatú svetelnú guľu, kameň na slnečnej lúke..., a nechajte mozog pracovať. Kým sa prebudíte, intuícia vám môže ponúknuť riešenia či rozhrešenie. S opakovaním rituálu rastie úspešnosť.

Náš tip:

Vyskakujete z postele, sotva zaznie budík? Tak si ho dajte o pár minút skôr, umlčte jeho rámus hneď, ako sa preberiete, a zostaňte ešte chvíľu ležať. Čo cítite a na čo myslíte? Čo sa vám vybaví?

Sny, ktoré chcete rozlúštiť, alebo rovno riešenie otázky, na ktorú hľadáte odpoveď?

Mohlo by vás zaujímať: 7 ranných rituálov, ktoré skvele naštartujú váš deň