D
Jedálny lístok tejto diéty vylučuje ryby, hydinu, mäso, vajcia, mliečne výrobky a všetky ostatné produkty živočíšneho pôvodu, ako napríklad med. Veľmi často je aj nazývaná „prísna vegetariánska“ diéta. Čítať viac..
Skúseností mnohých generácií, kultúr a krajín nám potvrdzujú známe príslovie, že láska prechádza cez žalúdok. Dobré jedlo je jeden zo spôsobov, ako môžeme niekomu prejaviť, že nám na ňom záleží. Čítať viac..
Všetko sa začína v hlave! A preto aj my sme fanúšikmi pozitívneho myslenia. Ako si nastavíte myseľ, tak budete tráviť svoje dni, dosahovať svoje ciele a správať sa k ľudom okolo vás. Pozrite, koľko pravdy a životnej múdrosti sa dokáže schovať do jednej vety. Čítať viac..
Ono sa to má tak, že každý sa narodíme s nejakou predispozíciou na strane jednej a na udržanie vesmírnej rovnováhy s priepastnou neschopnosťou niekde na strane druhej. Kryštalizovať sa to začína už na základke, keď zistíte, že vám trebárs písanie slohu ide ako Šejkspírovi, zato ale fatálne nezvládate zápas s Bernolákovskými ypsilonkami. Fakt dík, Andrej. Čítať viac..
Ryža je jednou z najrozšírenejších potravín na svete a v mnohých krajinách je stabilnou súčasťou každodennej stravy. Názory na jej prípravu sa líšia od kultúry ku kultúre, no aj vedci majú k vareniu čo povedať. Čítať viac..
Ktorá z týchto metód vás lepšie a zaručenejšie privedie k stabilnému úbytku hmotnosti? Na to vám teraz môžu odpovedať odborníci. Čítať viac..
Roztancujte svoje chuťové poháriky s našou exkluzívnou ponukou sezónnych lahôdok, nechajte sa inšpirovať zdravými jarnými receptami a obohaťte svoj životný štýl o nové poznatky a zážitky. Od výživových tipov, cez tréningové seriály, až po hlbšie pohľady na psychológiu a zdravie, máme pre vás pripravený bohatý obsah. Nechajte sa uniesť jarou a zmeňte svoj životný štýl k lepšiemu s marcovým vydaním časopisu FIT štýl! Čítať viac..
Z obezity sa stáva novodobá pandémia, kvôli čomu lekári aj výživoví poradcovia bijú na poplach. Francúzsko sa však ešte stále radí medzi krajiny s nižším percentom obezity. Napriek tomu, že vo Francúzsku zjedia azda viac syra a vypijú viac vína než kdekoľvek inde, v krajine Galského kohúta rozhodne nevidíte u žien (a ani u mužov) extrémne vysoké percento obezity, ako je tomu napríklad v USA. Čítať viac..
Vezmime si napríklad brusnice. Pokiaľ si chcete kúpiť brusnice, najčastejšie asi siahnete po ich sušenom variante. Sušené plody sa dajú kúpiť takmer v každých potravinách a ich chuť je výborná. Má to však jeden háčik. Čítať viac..
Máme obdobie červených nosov, zamrznutých prstov, ľadových nôh a drkotajúcich zubov. Väčšina ľudí v zime trávi čas doma, pekne v teple. Avšak vedeli ste, že chlad má pozitívne účinky na naše telo? Nie je náhoda, že posledné roky stúpa záujem o plávanie v studenej, či dokonca ľadovej vode, otužovanie, prípadne o kryoterapiu. Okrem benefitov tieto činnosti so sebou prinášajú aj riziká a viacero základných pravidiel, ktoré by sme mali pre našu bezpečnosť dodržiavať. Čítať viac..
Príprava jedál v teplovzdušnej fritéze sa stáva čoraz obľúbenejšia kvôli mnohým výhodám. Tento šikovný kuchynský pomocník využíva na prípravu jedla horúci vzduch a len malé množstvo oleja, čím poskytuje chrumkavú štruktúru jedál bez pridaného tuku a nadbytočných kalórií. Čítať viac..
Beh je v poslednom desaťročí jedným z najpopulárnejších športov pre amatérov, s ktorým začínajú ľudia bez ohľadu na vek. Mnohokrát aj bez ohľadu na telesné dispozície. To znamená, že je to práve beh alebo jeho mladšia sestra, rýchla chôdza, ktorá podá prvú pomocnú ruku na ceste do pekla s názvom obezita a ďalších civilizačných ochorení z „veľkej štvorky“ metabolického syndrómu. Čítať viac..
Okrem pokojového režimu, ľadových obkladov, magnézia, či liekov proti bolesti pomôžu i bylinky. Doprajte boľavým svalom regeneráciu v podobe bylinkových obkladov, krémov, masáží alebo kúpeľov. Čítať viac..
Niet pochýb o tom, že negatíva hotových pokrmov môžu byť príčinou mnohých zdravotných ťažkostí. Od obezity, cukrovky, cez vážne srdcovo-cievne ochorenia, žalúdočno-črevné problémy až po rakovinu. Riziká ich vzniku sa nadmernou konzumáciou týchto jedál zvyšujú. Čítať viac..
Toto lahodné krémové ovocie si ľudia často mýlia so zeleninou, a to najmä pre jeho pridávanie do rôznych šalátov a nátierok. Je toho ale omnoho viac, čo avokádo ponúka a čo o ňom ani zďaleka nevieme. Čítať viac..