Zabudnutá strukovina starých mám: FAVA fazuľa
Počuli ste už o zelenkavo sfarbenej fava fazuli? Lahoda pre oči a aj zdravie. Pritom je to bôb obyčajný. Zabudnutá strukovina starých mám. Čítať viac..
Počuli ste už o zelenkavo sfarbenej fava fazuli? Lahoda pre oči a aj zdravie. Pritom je to bôb obyčajný. Zabudnutá strukovina starých mám. Čítať viac..
Tam, kde lúče slnka nekonečne hrejú a piesok nám hladí pokožku, kvitne nádhernými, veľkými a mnohofarebnými kvetmi opuncia. Napriek tomu, že ide skutočne o oku lahodiaci kaktus, chuť jej plodov ocenia aj naše chuťové poháriky. A nielen to... Čítať viac..
Skúseností mnohých generácií, kultúr a krajín nám potvrdzujú známe príslovie, že láska prechádza cez žalúdok. Dobré jedlo je jeden zo spôsobov, ako môžeme niekomu prejaviť, že nám na ňom záleží. Čítať viac..
Ryža je jednou z najrozšírenejších potravín na svete a v mnohých krajinách je stabilnou súčasťou každodennej stravy. Názory na jej prípravu sa líšia od kultúry ku kultúre, no aj vedci majú k vareniu čo povedať. Čítať viac..
Vezmime si napríklad brusnice. Pokiaľ si chcete kúpiť brusnice, najčastejšie asi siahnete po ich sušenom variante. Sušené plody sa dajú kúpiť takmer v každých potravinách a ich chuť je výborná. Má to však jeden háčik. Čítať viac..
Príprava jedál v teplovzdušnej fritéze sa stáva čoraz obľúbenejšia kvôli mnohým výhodám. Tento šikovný kuchynský pomocník využíva na prípravu jedla horúci vzduch a len malé množstvo oleja, čím poskytuje chrumkavú štruktúru jedál bez pridaného tuku a nadbytočných kalórií. Čítať viac..
Niet pochýb o tom, že negatíva hotových pokrmov môžu byť príčinou mnohých zdravotných ťažkostí. Od obezity, cukrovky, cez vážne srdcovo-cievne ochorenia, žalúdočno-črevné problémy až po rakovinu. Riziká ich vzniku sa nadmernou konzumáciou týchto jedál zvyšujú. Čítať viac..
Čierna šošovica je ušľachtilým druhom šošovice jedlej. Poznáme ju pod pomenovaním beluga, no často sa jej tiež hovorí kaviár vegetariánov, a to vďaka jej nápaditému vzhľadu. Čítať viac..
Chudnutie je dlhodobý proces, ktorý sprevádza mnoho pekných, ale i ťažkých chvíľ a ovplyvňuje ho mnoho rôznych faktorov. Pri chudnutí stačí aj malý impulz, ktorý môže spôsobiť stagnáciu vo výsledkoch. Čítať viac..
Kapusta je jedným z najzdravších druhov zeleniny, najmä z hľadiska výživovej hodnoty. Od listov bohatých na antioxidanty až po protizápalové vlastnosti, kapusta poskytuje množstvo výhod pre vaše telo a nemala by vo vašej kuchyni chýbať. V tomto článku si povieme, prečo by ste mali kapustu, ale aj ďalšie druhy hlúbovej zeleniny zaradiť do svojho každodenného jedálnička. Čítať viac..