Hliva s kyslou kapustou. Aj bez mäsa sa dá.

Hliva s kyslou kapustou. Aj bez mäsa sa dá.

10.2.2017 v kategórii Výživa, autor Lucia Jurčová foto: iStock.com

Aj bez mäsa sa dá.. ďalšia ochutnávka pre vás, z knihy "Z fitka do kuchyne špeciál" alebo "Ako sa dobre najesť a mať super postavu".

Čas prípravy: 35 minút
Porcie: 20 ks

Kalorické hodnoty na 1 porciu:

Kalórie: 326   Sacharidy: 50 g  Bielkoviny: 15 g  Tuky: 6 g

Na prípravu Hlivy s kyslou kapustou potrebujete:

  • 500 g hlivy
  • 200 g kyslej kapusty
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 1 červenú cibuľu
  • 1 lyžicu kokosového oleja
  • čerstvý tymián
  • oregano
  • 1 dcl sójovej omáčky (napr. tamari)
  • 2 lyžice Mahá korenie alebo drvenej rasce
  • morskú soľ
  • bataty
  • syr na posypanie
Ak by ste mali chuť na niečo sladké a zdravé, skúste: Super rýchle cookies BEZ MÚKY 

Ako na to? 

  1. Hlivu umyjeme, osušíme v utierke a pokrájame na pásiky.
  2. V hrnci zohrejeme kokosový olej, pridáme na drobno pokrájanú cibuľku, pretlačené 4 strúčiky cesnaku a nakoniec poprášime drvenou rascou alebo Mahá korením.
  3. Keď je cibuľka sklovitá, pridáme nakrájanú hlivu, podlejeme vodou a cca 30 minút dusíme.
  4. Potom pridáme kyslú kapustu, tamari omáčku, premiešame a necháme len zohriať (kyslá kapusta si ponechá najviac vitamínov) - po prípade len necháme prejsť varom a hneď odstavíme.
  5. Nakoniec pridáme soľ, zvyšné pretlačené strúčiky cesnaku, čerstvé bylinky a nakoniec môžeme ešte poprášiť drvenou rascou či Mahá korením a  premiešame.
  6. Môžeme podávať s pečenými batatmi alebo varenými, či pečenými zemiakmi.

Rovnako sa hodí biela kapusta.

Chceš sa inšpirovať aj ďalšími receptami s presnou kalorickou hodnotou? Tak musíš mať túto knihu:

Komentáre