Harmónia tela i duše: stravujte sa podľa piatich elementov!
Vyskúšal množstvo stravovacích systémov a na vlastnej koži prekonal zdravotné problémy. Peter Planieta je odborníkom na zdravé stravovanie podľa piatich elementov. Čítať viac..
Vyskúšal množstvo stravovacích systémov a na vlastnej koži prekonal zdravotné problémy. Peter Planieta je odborníkom na zdravé stravovanie podľa piatich elementov. Čítať viac..
Ranné vstávanie nemusí bolieť, nemusí byť nepríjemné a môže byť úžasným štartom do nového dňa. Máte to vo svojich rukách. Ako na to? Čítať viac..
Je úplne prirodzené, že chceme, aby potraviny, ktoré kupujeme, vydržali čo najdlhšie uskladnené. Myslíme si, že najlepší spôsob, ako to urobiť, je umiestniť ich do chladničky. Určité potraviny by však nikdy nemali byť v chladničke. Zostavili sme zoznam takýchto potravín. A niektoré vás možno prekvapia. Čítať viac..
Jej pozitívne účinky poznali ľudia už pred 4 000 rokmi, no viac ako dochucovadlo v sladkých dobrotách sa vtedy využívala pre zdravotné účely. Škorica bola v stredoveku jednou z najcennejších korenín a v Číne mala istú dobu dokonca vyššiu hodnotu ako zlato. V dnešnej dobe si čoraz viac začíname ceniť silu prírodných produktov. Škorica patrí k jedným z tých zázrakov, ktoré sa môžu pýšiť mnohostranným využitím. A v každom z nich je jednotka! Čítať viac..
Med je pomocníkom pri mnohých záležitostiach týkajúcich sa nášho zdravia, no rovnako je prospešný aj pre našu pleť. Kúpiť kvalitný med v bežnom obchode však s medom nemusí mať nič spoločné. Čítať viac..
Chia semienka sú tajomstvom prírody. Stali sa poriadnym hitom a ich obľubenosť stále pretrváva. Samotná chuť semienok je nevýrazná a práve z tohto dôvodu je ich použitie v kuchyni veľmi rozmanité. Čítať viac..
Suchohríby, dubáky, kuriatka, ale aj šampiňóny majú neuveriteľne variabilné využitie. Vyskúšajte! Čítať viac..
Prečo by mala byť pohánka súčasťou vášho jedálnička? Pri tejto potravine sa nemusíte obávať, že obsahuje nebezpečné pesticídy. Čítať viac..
Táto sýto oranžová robustná kráska je jedným z hlavných symbolov jesene. Tekvica klasická, alebo jej čoraz obľúbenejšia odroda Hokkaido, ponúka pestré využitie v kuchyni. Čítať viac..
Konzervanty sú pre výrobcov také lákavé. Okrem nich nás v stravovaní sprevádzajú emulgátory a stabilizátory.. Čítať viac..
Radi maškrtíte? Doprajte si zdravú pochúťku v podobe sušených jabĺk, ktorých máme hojne v záhradách a obchodoch. Čítať viac..
Strava pre ženy či špongia bez chuti – to sú len niektoré z množstva prívlastkov, ktoré často ohovárané, no v skutočnosti veľmi výživné tofu dostáva. Aká je však pravda? Čítať viac..
Páli vás záha? Máte hnačku? Alebo naopak, zápchu? Slivky umeboshi alebo umeocot sú dobrým riešením.. Čítať viac..
Ajurvéda je považovaná za jeden z najstarších liečebných systémov. Mlieko síce úplne neodmieta, no má isté zásady. Čítať viac..
V našom jedálničku nemajú čo robiť, nutrične sú prázdne, nie sú žiadnym prínosom pre naše zdravie, práve naopak... Čítať viac..