Drahé kamene ako talizmany, šperky a elixíry. Čo by ste si vybrali?

Jana Trundová | 18. február 2017
Drahé kamene ako talizmany, šperky a elixíry. Čo by ste si vybrali?

Drahé kamene sú krásne. Šperky a talizmany, ktoré nosíme na tele a držíme v ruke, nás majú chrániť pred negatívnou energiou...

Drahé kamene sú krásne. To v prvom rade. Liečitelia ich od počiatku vyspelej civilizácie považovali za mimoriadny liečebný prostriedok pre ich fascinujúcu príťažlivosť, preukázateľne ovplyvňujúcu ľudské správanie. Extrémny príklad: Pre jas drahokamov vyhasol nejeden život, a to nielen pre ich peniazmi vyjadrenú hodnotu.

Na liečbu sa dnes využívajú štyri hlavné metódy:

Šperky a talizmany

Šperky či talizmany, ktoré nosíme na tele a držíme v ruke, nás majú chrániť pred negatívnou energiou a podržať vieru a silu v ochranu seba samých.

Elixíry

Elixíry slúžia hlavne ako podporná liečba. Vyrobíte si ich ľahko, ak máte ten správny kameň na svoj problém. Kameň očistíte a vložíte ho na noc do minerálnej, a ešte lepšie pramenitej vody. Elixír popíjajte od rána v priebehu dňa vždy pred jedlom.

Masáže s drahými kameňmi

Drahé kamene sa tiež často prikladajú na energetické dráhy v tele – čakry – a využívajú sa na masáže. Uvoľňujú svalstvo a blokády energie, ktoré vedú podľa mnohých liečebných smerov k bolestiam a chorobám.

Zbavovanie sa závislostí s liečivými kameňmi

Niektorí liečitelia ich využívajú aj ako terapiu pri odvykacích kúrach na závislostiach všetkých druhov tak, že ich vkladajú pod jazyk. V každom prípade pomôžu pri uvoľnení každodenného napätia a úľave už len tým, že sa upokojíme a pri meditácii ich prevraciame v dlani.

Prečítajte si tiež:  Sila kameňa - lieči dušu aj telo.

V liečiteľskej praxi sa dodnes objavuje aj starobylá metóda vnútorného užívania jemne namletého prášku. Tak tu si dajte dobrý pozor! Mnoho drahých kameňov obsahuje ťažké kovy, a dokonca jedy, takže žiadne amatérske pokusy s ich vnútorným používaním, a rozum do hrsti, ak vám niekto bude túto terapiu odporúčať.

Naša rada:

Liečitelia využívajúci kamene sa zaoberajú nielen ich druhom, ale aj farbou, priesvitnosťou a tvarom. Nelámte si tým hlavu. Vyberte si kameň alebo šperk intuitívne. K čomu vás srdce ťahá, to berte, aj keď ste o jeho názve doteraz nemali tušenie.

Pre vašu momentálnu situáciu je to pravdepodobne ten pravý. Nezriedka sa stáva, že po čase vás už nezaujíma a vlastne na neho ani nechcete siahnuť. To je v poriadku. Zrejme potrebujete inú energiu.

Mohlo by vás zaujímať: Aby ste využili liečivú silu kameňa, očistite ho.