Idem sa vydávať. 30 dní pred svadbou. 3. časť - Krásna a rozžiarená pleť.

Redakcia | 9. jún 2017
Idem sa vydávať. 30 dní pred svadbou. 3. časť - Krásna a rozžiarená pleť.

30 dní pred svadbou je načase trošku svoju pleť rozmaznať a postarať sa, aby v deň D tvorila ozdobu vašej jedinečnosti.

Zdravá, pružná, svieža. Po krásnej pleti túži každá žena. Vplyvom stresu, znečisteného prostredia či nekvalitnej stravy sa však sen o krásnej pokožke môže nemilosrdne vzďaľovať.

Krásna a rozžiarená pleť

  • Dajte si čajovú kúru. Stačí popíjať dvakrát denne šálku žihľavového čaju a pozitívne účinky sa dostavia. Žihľava pleť osvieži, hĺbkovo prečistí a ozdraví. Pri problematickej aknóznej pleti vám osoží kúra s repíkovým čajom. Ten si môžete po vylúhovaní a vychladnutí naniesť na vatový tampón a jemne pleť prečistiť ráno i večer. Citlivú pleť, ktorú trápi časté sčervenanie pripraví na deň D odvar z harmančeka. Na mdlú pleť si urobte masku zo zeleného čaju. Stačí vychladený výluh zmiešať s bielym jogurtom a nechať na tvári pôsobiť 15 minút.
  • Strava pre zdravú pleť. K regenerácii pleti je nutné pristupovať nielen zvonka, ale aj zvnútra. Potraviny, ktoré ulahodia vašej pleti sú napríklad mrkva, špenát, zeler, ale aj ryby, či červená paprika. Celkovo sa snažte prijať viac vlákniny a bielkovín. Obmedzte príliš sladké či ostré jedlá.
  • Problémy odstráni medová maska. Na jej prípravu budete potrebovať 100 gramov droždia, 1 lyžicu roztopeného medu a 3 lyžice smotany. Zmesou potrite dôkladne očistenú pleť a nechajte pôsobiť 15 minút. Následne zmyte a naneste výživný denný krém. Medová maska osoží aknóznej, mastnej pleti.
  • Termálna voda v spreji. Zaobstarajte si v lekárňach špeciálnu termálnu vodu v spreji a nebudete ľutovať. Použiť ju môžete kedykoľvek a zíde sa vám najmä, ak pracujete v priestoroch, kde sa menej vetrá a je suchý vzduch. Voda pleť hydratuje a posilní.
  • Avokádo upokojí a hydratuje. Stačí ho roztlačiť vidličkou a prípadne pridať ešte olivový olej. Výživné a hydratačné avokádo nechajte na pleti pôsobiť 15 minút a následne zmyte.
  • Mandle rozjasnia. Unavenú pleť pomôže postaviť na nohy mandľové sérum. Mandle sparte a rozmixujte. Pridajte lyžicu olivového oleja a deciliter mlieka či jogurtu. Zmes nechajte pôsobiť 15minút.
 Čítajte tiež: Idem sa vydávať. 30 dní pred svadbou. 1. časť - Postava ako lusk.

Očarujúce vlasy? Ide to!

Dobrý kaderník vie urobiť divy, no mať na svadbe krásne a zdravé vlasy je na nezaplatenie. Zopár trikov vie urobiť malý zázrak.

  • Kokosový olej na rozštiepené končeky. Kokosový olej je cenným prírodným prostriedkom na obnovu štruktúry vlasových vlákien. Hydratuje a zacelí poškodené vlasy a dodá im hebkosť a lesk. Netreba pritom veľa, iba si jemne votrieť kokosový olej do končekov vlasov. Môžete tak urobiť po umytí vlasov navlhko i nasucho. Vhodné je nechať pôsobiť ho aj cez noc.
  • Zdravé vlasy milujú proteíny. Spevnenie, zhustenie, lepšia kvalita. Skúste mesiac pred svadbou zaradiť do jedálnička viac bielkovín. Tie nielenže skvalitnia vlasy, ale pomôžu i pleti a vášmu svalstvu. Vlasom dopomôžu najmä ryby, ale cenným zdrojom živín je aj fazuľa a zelená zelenina. •
  • Kávová maska na vysušené vlasy. Jedným z najobľúbenejších domácich pomocníkov je kávová maska. Vysušeným a poškodeným vlasom dodá vitalitu a potrebné živiny. Na jej prípravu stačí zmiešať dve kávové lyžičky kvalitnej mletej kávy, jeden žĺtok a tri lyžice extra panenského olivového oleja. Kašičku do vlasoch votrite a po 15 minútach zmyte vlažnou vodou.
  • Lesklé vlasy s banánom. Sviežosť, hebkosť a vitalitu zaručí na minerály bohatý banán. Roztlačte ho spolu s troma lyžicami olivového oleja a jednou lyžicou medu. Po 15 minútach pôsobenia zmes dôkladne umyte vodou. Zmes môžete použiť aj ako účinnú masku na rozjasnenie pleti.
  • Vlasy a starostlivosť. Kaderníci odporúčajú neumývať si vlasy dole hlavou a ani si ich tak nečesať. Investuje do špeciálnych hrebeňov na svoj typ vlasov, alebo si zaobstarajte kvalitnú kefu, ktorá minimalizuje vytrhávanie. Po vyfénovaní češte vlasy jemne najprv v dolnej časti a potom nahor. Správne nastavený jedálniček dostane do formy nielen vaše telo, ale aj vlasy a pleť. Preto dámy pozor, žiadne uletené diéty, len kvalitná a vyvážená strava. 
Prečítajte si tiež: Idem sa vydávať. 30 dní pred svadbou. 2. časť - Mesačný tréningový manuál.