Poriadok v šatníku, poriadok v živote...

Marika Koscelníková | 13. apríl 2017
Poriadok v šatníku, poriadok v živote...

Majte radosť zo zmien, ktoré môžete uskutočniť. Kreatívne premýšľať o tom, ako dať novú podobu starým veciam a tie nepotrebné bez milosti vyhodiť alebo posunúť ďalej. Má to ozdravujúce účinky a upratať si v šatníku môže znamenať nový začiatok.

Upratať si v šatníku

Je čas odložiť zimné bundy, čižmy a šály. Môžete postupovať po jednotlivých poličkách, alebo vyberiete obsah skrine naraz a začnete triediť. Nositeľné, nenositeľné, zbytočné a malé/veľké.Veci na bežné využitie a špeciálne príležitosti.

Podľa farby alebo materiálu – uložte si ich tak, ako sa vám páči. Je potrebné nekompromisne vylúčiť oblečenie, ktoré len zaberá priestor v šatníku. Dierky na pančuchách, ponožkách či, nebodaj, spodnej bielizni nie sú žiadané.

Je jasné, že nostalgia spojená s určitými kúskami vám nedovolí úplne ich vyhodiť, pár favoritov si môžete nechať. Zachovalé veci, ktoré už nosiť nebudete, môžete posunúť charite, kamarátkam, rodine, alebo predať, prípadne vymeniť na burzách.

Nemáte čo nosiť? Samozrejme, že máte, len to možno cez tie pohádzané veci nevidíte. Zavolajte si kamarátky na pomoc, pustite si hudbu, dajte si k tomu pohár vína a bavte sa pri tom.. Môže z toho byť príjemná šatníková párty..

„Mám rada svoje peniaze, keď ich možem vidieť… visieť v mojom šatníku.” Carrie Bradshaw zo Sexu v meste dobre vedela, o čom hovorí. Aj keď vám v šatníku nevisia šaty za tisícky eur a topánky v hodnote niekoľkomesačného platu, aj tak si zaslúži vašu pozornosť.

Sú v ňom šaty, ktoré si obliekate, v ktorých sa cítite pekne, do ktorých ste investovali svoj čas (pri hľadaní tých, ktoré vám najviac pristanú) a peniaze. Každý kúsok má svoju hodnotu, či už finančnú alebo osobnú. Pohodené, poškodené oblečenie v šatníku svedčí aj o neporiadku v živote. Do vytriedeného šatníka môžete vložiť voňavé mydielko alebo levanduľové vrecúško.

SEPARUJTE ODPAD!

Separovať odpad nie je len moderné, ale hlavne ekologické. Dýchame vzduch, pijeme vodu a využívame všetky prírodné zdroje. Premýšľať v súvislostiach a vytriediť tégliky od jogurtu od sklenených fliaš, kartónové obaly od bežných odpadkov – chvíľu trvá, kým sa to stane rutinou. Postupne sa naučíme aj použité lieky odniesť do lekárne. Nefukčnú elektroniku do zberných dvorov, batérie do zberného koša v obchode.

Mohlo by vás zaujímať: Kašlite na chémiu! Stavte na týchto 4 pomôcníkov pri upratovaní.