Zdravie články

afty, zápal ďasien, zápaly ďasien, pľuzgieriky v ústach, herpes, sliznice, zuby

AFTY: Nepríjemný spoločník

Malé, často nenápadné, no extrémne boľavé. Afty spôsobujú diskomfort, rezanie, pálenie a bolesť v ústach väčšinou pri oslabenej imunite. Spúšťačom môže byť i stres, fajčenie, hormonálne zmeny či PMS. Čítať viac..

menopauza, perimenopauza, klimaktérium, prechod, estrogén, estrogény, fytoestrogény, hormóny

MENOPAUZA nie je choroba

Obdobie menopauzy vníma väčšina žien s rešpektom. Žiadna z nás vopred nevie, čo ju čaká. Rozhodne však nie je dôvod na zvýšenú paniku. Menopauza už nie je tajomnou, neprebádanou oblasťou života. Ide o prirodzenú etapu života nás žien a dostatok informácií nás vedie k poznaniu, že ženskosť touto „pauzou" nestrácame. Čítať viac..

zuby, povlak, ďasná, zápal, zápal ďasien, prvá pomoc

7 užitočných pomocníkov pri zápale ďasien

Predchádzať zápalu ďasien znamená vyhnúť sa celému radu ďalších problémov, ktoré súvisia so zdravím ústnej dutiny. Neliečený zápal ďasien môže viesť až k strate zubov. Napriek tomu ľudia prevencii a liečbe zápalu ďasien nevenujú dostatok pozornosti. Čítať viac..

herpes, opar, prvý herpes, afty, stres, horúčka, bozkávanie

HERPES: Nesmrteľný vírus

Ten moment, keď si uvedomíme, že sa nám na perách začína tvoriť bolestivý, svrbivý pľuzgierik pred dôležitým pracovným či súkromným stretnutím, nemá rád nikto z nás. Faktom však je, že až 90% ľudí na celom svete trpí niektorou z foriem vírusu herpes simplex, nazývaným tiež opar, alebo ľudovo horúčka. Čítať viac..

rakovina prsníka, samovyšetrenie prsníkov, mamograf, MUDr. Alena Kállayová, beh pre zdravé prsia, amazonky, ružová stužka

Rakovina prsníka očami odborníčky

Rakovina prsníka je najčastejšie nádorové ochorenie žien. Pri včasnom odhalení je však veľmi dobre liečiteľné. O tejto chorobe sme sa rozprávali s MUDr. Alenou Kállayovou, správkyňou organizácie Ružová stužka n.f. a koordinátorkou Pracovnej skupiny pre skríning rakoviny prsníka z Národného onkologického inštitútu. Čítať viac..

problémy hrudnej chrbtice, hrudník, bolest, chrbát, ako odstrániť, pomoc, tlak, bolesti, čo pomáha proti bolesti v hrudníku, fit, fitness, zdravie, fitastyl.sk

Problémy HRUDNEJ chrbtice

Hrudná chrbtica je vskutku záhadná. Niekedy sa problémy v tejto oblasti prejavujú priamočiarou cestou – stuhnutím, obmedzeným rozsahom, či bolesťou. Inokedy sú však skrytejšie a dotyčného vedia poriadne potrápiť a vystrašiť. Viac nám o najmenej diskutovanej časti našej chrbtice prezradila fyzioterapeutka Eva Šmahelová. Čítať viac..

Článkov: 505