Zdravie články

metabolizmus, spomalený metabolizmus, strava, cvičenie, žena po 40

4 tipy a rady pre zrýchlenie spomaleného metabolizmu

S pribúdajúcim vekom sa metabolizmus spomaľuje. Potreba prijatej energie sa postupne znižuje, preto môžete nadobudnúť pocit, že priberiete aj z vody. Ak máte pocit, že patríte do rizikovej skupiny žien a priberanie sa vám vymklo spod kontroly, vyskúšajte tieto 4 kroky. Čítať viac..

Viete čo je to BRUXIZMUS ?

Viete čo je to BRUXIZMUS ?

Z času na čas takmer každý z nás zaškrípe zubami. Od zlosti. Ak sa to stáva zvykom a začneme túto činnosť vykonávať aj podvedome, ide o konkrétnu diagnózu, ktorá sa klinicky nazýva bruxizmus. Čítať viac..

soľ, himalájska soľ, sodík, jód, bylinky

Rýchle tipy, ako si ustrážiť príjem soli

Pre náš organizmus je sodík nevyhnutnosťou. Problém nastáva vtedy, keď je ho v tele málo, ale aj naopak, keď je ho príliš. A práve nadbytok sodíka v organizme sa dáva do súvislosti s prehnaným používaním kuchynskej soli. Ako si ustrážiť príjem soli? Čítať viac..

eco, eko pranie, práčka, ekologicky

Ako prať ekologicky?

Sú činnosti, ktoré je možné obmedziť alebo úplne vymazať zo svojho života, no existujú aj také činnosti, ktoré nahradiť nemôžete. Patria sem najmä hygienické záležitosti. Vo vašej moci však zostáva miera ekologickosti. V tejto sfére máme na výber až priveľa možností. Niektoré si dnes predstavíme. Čítať viac..

soľ, himalájaska soľ, tamari, osteoporóza

Soľ naša každodenná alebo ako správne soliť?

Na jednej strane sa hovorí, že soliť je nezdravé, pretože nadmerný príjem rafinovanej soli vedie k hypertenzii, migrénam i k nepríjemnému zadržiavaniu tekutín, spojenému nielen s nadúvaním a nárastom hmotnosti, ale aj vznikom nevzhľadnej celulitídy a opuchov nôh. Čítať viac..

Fit cez sviatky

12 tipov ako zostať FIT aj cez sviatky

Vianoce, a vôbec celé sviatočné obdobie na sklonku roka, je zvyčajne ten čas, kedy si mnohí z nás pokazíme všetky zabehnuté stravovacie návyky. Nielenže v tomto období neustále niečo konzumujeme, ale náš jedálniček tvoria aj veľmi kalorické jedlá. Ale nemuselo by to tak byť. Čítať viac..

valeriána

Domáca lekárnička: Valeriána lekárska – prírodné antidepresívum a liek proti nespavosti

Nedostatok spánku zásadne ovplyvňuje kvalitu nášho života. Insomnia spôsobuje nekonečnú únavu, úzkosť, depresiu, zníženie kondície, imunity, poruchy pamäte, bolesti hlavy, nevoľnosť a mnoho iných rôznorodých zdravotných ťažkostí. Upraviť spánkovú hygienu si väčšinou vieme aj sami v domácom prostredí. Stačí dávka odhodlania, trpezlivosti a domácich byliniek. Čítať viac..

Článkov: 503