Baby špenát s granátovým jablkom a vlašskými orechmi

Nela Mirič | 7. október 2016
Baby špenát s granátovým jablkom a vlašskými orechmi

Vitamínové predjedlo.

Suroviny

(pre 2 osoby)

  • 4 šálky špenátových listov
  • 1 granátové jablko
  • 3 PL nahrubo nasekaných vlašských orechov

Na dressing: 3 PL oleja z vlašských orechov, 2 PL citrónovej šťavy, 1 PL medu, Soľ

Postup

1. Umyté a osušené špenátové listy dajte do veľkej misy, zmiešajte ich so zrniečkami z granátového jablka.

2. Posypte nasekanými vlašskými orechmi a prelejte dressingom, ktorý si pripravíte nasledovne: Premiešajte metličkou olej s citrónovou šťavou, pridajte soľ a med a opäť premiešajte.

3. Šalát ihneď podávajte, aby nezvädol.