Chuťovky plnené syrovým krémom

Nela mirič | 7. október 2016
Chuťovky plnené syrovým krémom

Možno niečo pre návštevu?

Suroviny

(pre 6 osôb)

  • 3 mladé baklažány (nie príliš veľké)
  • 200 ml plnotučného gréckeho jogurtu
  • 4 PL krémového čerstvého kozieho syra
  • 2 PL syra gorgonzola
  • 1 PL hrozienok (namočených minimálne na 1 hodinu do vody)
  • 2 PL mandlí nasucho opražených
  • bazalka
  • olivový olej
  • morská soľ

Postup

1. Baklažány umyte, osušte a pokrájate pozdĺžne na tenké plátky.

2. Plátky baklažánov jemne nasoľte, nechajte cca 20 minút „vypotiť“.

3. Plátky osušte, jemne ich potrite olivovým olejom a opečte z obidvoch strán na grilovacej panvici.

4. Zmiešajte krémový kozí syr, gorgonzolu, hrozienka, nasucho opražené mandle a grécky jogurt (ten pridávajte po častiach, aby bola zmes dostatočne hustá, možno ho nebudete potrebovať celé uvedené množstvo).

5. Syrovým krémom potrite vychladnuté plátky opečených baklažánov, zatočte a pomocou špáradla upevnite.

6. Podávajte ozdobené bazalkovými lístkami.