Špenátová roláda

Redakcia | 14. december 2016
Špenátová roláda

Hmm, tak po tomto sa oblížete. A úplne jednoduché na prípravu.

Suroviny

  • 400 g špenátových listov (čerstvých alebo mrazených)
  • 1 ČL plnotučnej horčice
  • 2 vajcia soľ

Na náplň:

  • 200 g tvarohového syra
  • niekoľko plátkov údeného lososa
  • 1 ČL chrenu

Postup

  1. Špenátové listy sparte vriacou vodou, vodu zlejte a lístky dôkladne vyžmýkajte a rozmixujte najemno v mixéri.
  2. K špenátu primiešajte vaječné žĺtky a horčicu.
  3. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a primiešajte ho k cestu.
  4. Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 180° C cca 20 minút. Špenátové cesto nechajte úplne vychladnúť.
  5. Z tvarohového syra a chrenu (prípadne pridajte trochu soli) si pripravte nápľň.
  6. Na vychladnuté cesto naneste vrstvu náplne a na jej spodný okraj poukladajte kúsky údeného lososa. Opatrne zrolujte a dajte odpočinúť do chladničky minimálne na 1 hodinu.