Tekvicový koláč

Redakcia | 21. október 2016
Tekvicový koláč

Jeho príprava je jednoduchá, chutí vynikajúco a vyzerá efektne.

Suroviny

  • dozretá tekvica
  • 5 vajec
  •  1dl oleja
  • soľ a korenie
  • 200 gramov polohrubej múky 
  • prášok do pečiva 
  • strúhanka na posypanie plechu
  • podlhovasté kusy červenej cibuľky

Postup

  1. Stačí iba nastrúhať jednu dozretú tekvicu, zmiešať s piatimi vajíčkami, decilitrom oleja, soľou a korením.
  2. Následne do zmesi primiešajte 200 gramov polohrubej múky s práškom do pečiva a redšie cesto vylejte na vymastený a strúhankou posypaný plech.
  3. Na panvici si zatiaľ môžete na oleji dozlatista opražiť väčšie podlhovasté kusy červenej cibuľky a tú potom poukladajte na cesto a posypte ešte orechmi, ľanovými či sezamovými semiačkami, hrubozrnnou soľou, rascou – skrátka, s čímkoľvek sa vám zažiada.
  4. Lahodný koláč pečte pri teplote 180 °C približne pol hodiny, pokým nebude povrch krásne zlatistý.