Pšenový koláč s čučoriedkami

Redakcia | 30. október 2016
Pšenový koláč s čučoriedkami

Ďalší sladký fit recept od čitateľky Aďky

Suroviny

 

  • 150 g pšena
  • 450 ml vody s citrónovou šťavou a javorovým sirupom (alebo medom)
  • 200 g čučoriedok
  • med alebo brezový sirup ako sladidlo
  • čerstvá mäta na ozdobenie

Postup

  1. 150 g pšena uvarím v 450 ml vody s citrónovou šťavou a javorovým sirupom (môžeme použiť aj med).
  2. Keď je pšeno uvarené, vysteliem ním dno tortovej formy (24 cm). 200 g čučoriedok rozmixujem s brezovým cukrom (alebo vaším obľúbeným sladidlom), vylejem na pšenový základ a pečiem asi 25 min. na170 oC.
  3. Koláčik nechám vychladnúť, ozdobím ovocím a lístkami mäty a podávam.