Zdravý makový koláč

Redakcia | 19. január 2017
Zdravý makový koláč

Aj koláč môže byť zdravý...

Suroviny

  • 150g jablkového pyré
  • 100g ovsených vločiek
  • 80g pomletého maku
  • 80g vlašských orechov
  • 80g datlí
  • 2 zrelé banány
  • 2 vajcia
  • 2 PL kokosového oleja
  • 1 ČL škorice
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • hrozienka/brusnice (voliteľné)

Postup

  1. Orechy s ovsenými vločkami rozmixujeme v mixéri na múku.
  2. Do nej  v miske primiešame zvyšné sypké suroviny.
  3. Rozmixujeme banány, jablkové pyré, datle, vajcia a kokosový olej čo najviac na kašu.
  4. Zmes vmiešame do sypkých surovín.
  5. Cesto vylejeme do tortovej formy (s priemerom zhruba 20cm) a pečieme 30-35 minút na 180 stupňoch, pokým nie je vrch koláča pevný.
  6. Pred krájaním ho necháme vychladnúť.