Cestoviny s hruškami a gorgonzolou

Nela Mirič | 9. marec 2017
Cestoviny s hruškami a gorgonzolou

Pre milovníkov cestovín a syra samozrejme...

Suroviny

  • 160 g cestovín
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 malé alebo 1 veľká hruška
  • 120 g gorgonzoly, smotana podľa potreby
  • 1 vajce
  • vlašské orechy, rukola, soľ a korenie

Postup

  1. Cestoviny uvarte v dostatočnom množstve osolenej vody al dente, ľahko pokvapkajte olejom a nechajte bokom.
  2. Na hlbokú rozpálenú panvicu vylejte zvyšný olej a pridajte cesnak pokrájaný na plátky.
  3. Až začne chytať zlatistú farbu, pridajte hrušku nakrájanú na kocky a krátko ju orestujte.
  4. Pridajte nastrúhaný syr a ešte minútu prehrievajte.
  5. Ak hrušky nepustia dostatok tekutiny, aby mohla vzniknúť krémová omáčka, pridajte lyžicu alebo dve smotany.
  6. Panvicu odstavte zo sporáka a do omáčky s hruškami a syrom rozmiešajte vajcia.
  7. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
  8. Omáčku prehoďte v panvici s varenými cestovinami a na tanieri posypte nahrubo nasekanými orechmi a lístkami rukoly