Cuketové rezance s koriandrom

Nela Mirič | 25. júl 2017
Cuketové rezance s koriandrom

Máte chuť na cestoviny ale múka vám nerobí dobre? Stavte na cuketové.

Suroviny

  • 5 ks cca 20 cm dlhých cukiet
  • šťava z ½ citróna
  • 5 lyžíc extra panenského olivového oleja
  • šálka koriandrových lístkov
  • morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • grilované mäso alebo ryba
  • pečivo

Postup

  1. Z cukiet odkrojte konce a za pomoci škrabky na zeleninu ich nakrájajte na rezance.
  2. Vložte ich do sitka, primiešajte citrónovú šťavu a štipku soli, prikryte a nechajte minimálne 2 hodiny, ale radšej dlhšie, odkvapkať.
  3. Ďalšej vody ich zbavte niekoľkonásobným stlačením rukami.
  4. Nakoniec ich premiestnite do misy, postriekajte olivovým olejom a zľahka premiešajte s korením a koriandrom.
  5. Podávajte s mäsom a pečivom.