Cukina plnená mletým teľacím mäsom

Nela Mirič | 12. január 2017
Cukina plnená mletým teľacím mäsom

Výdatné a rýchle.

Suroviny

(pre 1 osobu)

  • 100 g mletého teľacieho mäsa
  • 1 hrubšia cukina
  • 1 malá cibuľa
  • 1 roztlačený cesnak
  • 1 PL horčice
  • majoránka, tymian, petržlenová vňať, soľ, korenie
  • 1 vajce
  • rastlinný olej
  • 2 PL uvarenej ryže

Postup

  1. Cukinu rozkrojte na polovicu a vydlabte z nej dužinu.
  2. Mleté mäso zmiešajte s roztlačeným cesnakom, soľou a korením.
  3. Cibuľu nakrájate nadrobno, speňte ju na rastlinnom oleji, pridajte mäso a za stáleho miešania cca 3 minúty restujte.
  4. Mäso dajte do misy, zmiešajte s ryžou a dvomi PL vydlabanej cukinovej dužiny, vajcom, ochuťte bylinkami a pridajte horčicu.
  5. Premiešajte, zmesou naplňte tekvice, dajte do misy na zapekanie, pokvapkajte olivovým olejom a zapekajte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.