Pečený kurací hrniec so sladkými zemiakmi

Nela Mirič | 4. október 2016
Pečený kurací hrniec so sladkými zemiakmi

Výdatná, no zdravá pochúťka - skvelý tip na spoločný rodinný obed

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • 1 kura rozporcované
  • 3 sladké zemiaky
  • 5 mrkiev
  • 4 cibule
  • olivový olej
  • 3 vetvičky rozmarínu
  • soľ
  • 2 ČL mletej červenej papriky
  • mleté čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku

Postup

1. Rozporcované kura umyte, osušte a dobre osoľte.

2. V miske rozmiešajte 4 PL olivového oleja s mletou červenou paprikou, roztlačeným cesnakom, čiernym korením – touto marinádou potrite všetky kúsky kuraťa zo všetkých strán.

3. Zemiaky a mrkvu nakrájajte na malé kúsky, cibuľu na štvrtiny.

4. Všetko spolu vložte do zapekacej nádoby, posypte nahrubo nasekanými kúskami rozmarínu, všetko premiešajte a pečte prvú hodinu pri 160 °C, potom teplotu zvýšte na 200 °C a pečte ešte cca 30 minút.