Placky z quinoy s parmezánom

Nela Mirič | 29. september 2016
Placky z quinoy s parmezánom

Placky z nezvyčajnej ingrediencie

Suroviny

  • 2 šálky quinoy
  • 4 – 5 PL najemno nastrúhaného parmezánu
  • 4 šálky zeleninového vývaru kúsok
  • (cca 10 cm) stonky stonkového zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 vajcia
  • petržlenová vňať
  • rastlinný olej na pečenie

Postup

1. Quinou prepláchnite pod tečúcou vodou, dajte ju do hrnca, zalejte kuracím (zeleninovým) vývarom, priveďte do varu a nechajte cca 20 minút postáť pod pokrievkou, kým vývar neabsorbuje. Nechajte ju vychladnúť.
2. Stonkový zeler a cesnak nakrájajte nadrobno a cca 5 minút restuje dosklovita na olivovom oleji. Premiešajte s vychladnutou quinoou.
3. Pridajte nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, vajcia, soľ, korenie a strúhaný parmezán – dobre premiešajte.
4. Z pripravenej hmoty tvarujte malé placky a opečte ich na malom množstve rastlinného oleja dozlatista z oboch strán. Podávajte so zeleninovým šalátom.