Plnené baklažány

Nela Mirič | 1. august 2017
Plnené baklažány

Chutná varianta pre vegetariánov...

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • 4 menšie baklažány
  • 400 g konzervovaných rajčín
  • 200 g konzervovaného cíceru
  • 1 zelená paprika
  • 2 fialové cibule
  • 3 strúčiky cesnaku čerstvá bazalka na ozdobu
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • olivový olej
  • čierne korenie
  • soľ

Postup

  1. Baklažány umyte, osušte a hornú časť baklažánu nakrojte po celej dĺžke. Väčšiu časť dužiny vydlabte lyžicou a nakrájajte ju na čo najmenšie kúsky.
  2. Cibuľu nakrájate nadrobno a speňte ju na olivovom oleji, pridajte cícer a nadrobno nakrájanú zelenú papriku, soľ, korenie a cícer s paprikou osmažte do zlatista.
  3. Pridajte baklažánovú dužinu, podľa potreby dosoľte. Za stáleho miešania smažte cca 5 minút, potom pridajte roztlačený cesnak, lúpané paradajky, tymián a premiešajte. Prikryte pokrievkou a ešte cca 5 minút všetko spolu duste.
  4. Vnútra baklažánov posoľte, výdatne pokvapkajte olivovým olejom a naplňte zmesou.
  5. Naplnené baklažány uložte tesne vedľa seba (aby sa počas pečenia neprevrátili a nevytiekla náplň) na plech alebo do zapekacej misy a pečte v rúre vyhriatej na 180°C cca 40 minút.
  6. Podávajte s pečivom alebo tzatziky