Pšeničné fašírky

Martina Pašková | 5. apríl 2017
Pšeničné fašírky

Suroviny

  • 500 g pšenice
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 väčší zeler
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • soľ
  • slnečnicový olej
  • údený tempeh

Postup

  1. Pšenicu na noc namočíme, aby zmäkla.
  2. Na druhý deň ju varíme do mäkka, následne ju ešte teplú zomelieme na mäsovom mlynčeku.
  3. Nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, očistený zeler nakrájame na rezančeky a tiež orestujeme.
  4. Cibuľu, zeler, sójovú omáčku primiešame k pšenici.
  5. Rukou vytvarujeme fašírky a do každej vsunieme kúsok tempehu.
  6. Uložíme na vymastený plech a pečieme vo vyhriatej rúre.