Špargľový koláč

Redakcia | 19. máj 2017
Špargľový koláč

Výborná jarná chuťovka...

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 100 g bielej špargle
  • 100 g zelenej špargle
  • 4 vajcia
  • 250 g krémového tvarohu
  • 100 g syra Feta
  • 1 PL olivového oleja
  • čerstvo mleté čierne korenie 

Postup

  1. Špargľu umyte pod tečúcou vodou a odstráňte z nej tuhé, drevnaté konce.
  2. Uvarte ju v mierne osolenej vode (cca 15 minút).
  3. Lístkové cesto vyvaľkajte a vykrojte z neho kruh o trochu väčší (cca 3 cm) ako je kruhová forma na pečenie.
  4. Formu potrite malým množstvom olivového oleja a vložte do nej cesto, okraje cesta vytiahnite do strán.
  5. Z tvarohu, nastrúhaného syra feta, vajec a malého množstva čierneho korenia vymiešajte náplň, vylejte na cesto a uhlaďte.
  6. Na povrch náplne poukladajte uvarené špargle.
  7. Povrch jemne pokvapkajte olivovým olejom.
  8. Pečte cca 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.