Thajské kuracie curry

Nela Mirič | 30. november 2016
Thajské kuracie curry

Ázia - čaro chutí, ktoré spestria váš jedálniček.

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • 6 ks kuracích pŕs
  • 150 g bambusových výhonkov
  • 8 kaffirových listov*
  • viazanička thajskej bazalky (alebo obyčajnej bazalky)
  • 1 cibuľa
  • 1 červená mäsitá paprika
  • 250 ml kokosového mlieka
  • 2 ČL rybacej omáčky (odporúčame zn. Squid)
  • 4 ČL tamarindovej pasty
  • 1 ČL cukru
  • 1 ČL thajskej RED CURRY pasty

Postup

  1. Zahrejte polovicu šálky kokosového mlieka, pridajte RED CURRY pastu, kaffirové listy vcelku – zahrejte spolu na vyššom plameni, aby sa uvoľnili z korenín chute a vône, a následne plameň zmiernite. Miešajte cca 2 minúty.
  2. Pridajte zvyšné kokosové mlieko, na tenulinké pásiky nakrájanú cibuľu, natrhanú bazalku a priveďte všetko spolu do varu. Zmiernite a na miernom ohni varte cca 5 minút, občas premiešajte.
  3. Pridajte kuracie mäso nakrájané na stredne veľké kúsky, červenú papriku nakrájanú na tenké pásiky, bambusové výhonky, tamarindovú pastu, rybaciu omáčku a cukor.
  4. Všetko spolu dobre premiešajte a duste cca 10 minút, až kým kuracie mäso nebude uvarené. Kaffirové listy vyberte.
  5. Podávajte s ryžou.