Zeleninové suflé

Nela Mirič | 23. máj 2017
Zeleninové suflé

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • 4 zemiaky
  • 2 menšie cibule
  • 2 šálky zelených fazuľkových strukov
  • 2 vajcia
  • 1 šálka strúhaného parmezánu
  • 3 vetvičky tymiánu
  • 10 bazalkových lístkov
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • soľ
  • viazanička pažítky
  • olivový olej
  • malé množstvo strúhanky na vysypanie zapekacích misiek

Postup

1. Zelené fazuľkové struky uvarte v osolenej vode a nakrájajte ich na malé kúsky.

2. Cibuľu nakrájajte nadrobno a orestujte na malom množstve olivového oleja. Pridajte lusky, nasekaný tymián a restujte spolu s cibuľou cca 3 - 4 minúty.

3. Do misy dajte orestovanú cibuľku s fazuľkovými luskami, rozšľahané vajcia, korenie a soľ. Premiešajte, pridajte nastrúhaný parmezán a na kúsky natrhané bazalkové lístky.

4. Malé zapekacie misky potrite olivovým olejom a vysypte malým množstvom strúhanky. Vlejte do nich vaječno-zeleninovú hmotu a pečte v rúre vyhriatej na 160 °C cca 20 minút.

5. Podávajte posypané čerstvo nasekanou pažítkou.