Luxusná a rýchla tekvicová polievka

Redakcia | 21. október 2016
Luxusná a rýchla tekvicová polievka

V koncentrovanej podobe si na nej môžete pochutnať, keď si uvaríte vynikajúcu a jednoduchú tekvicovú polievku, ktorá zahreje aj zasýti.

Suroviny

  • pol kilogramu očistenej a nakrájanej tekvice (pokojne aj Hokkaido)
  • pol decilitru tekvicového oleja
  • 100 gramov cibuľky
  • dva decilitre plnotučného mlieka 
  • 50 gramov masla

Postup

Cibuľku v začiatku varenia restujte na masle dozlatista, nakrájanú tekvicu pridajte k cibuľke, použite pol litra zeleninového vývaru pre lepšiu chuť.

Polievka sa varí približne 20 minút a ku koncu môžete doliať či pridať napenené mlieko.

Vynikajúco bude chutiť, keď ju celú rozmixujete ponorným mixérom a ozdobíte pár kvapkami tekvicového oleja, opečených chlebíkom alebo lístkami čerstvej petržlenovej vňate.