Gazpacho

Nela Mirič | 12. január 2017
Gazpacho

Po slovensky, ale na taliansky spôsob :)

Suroviny

(1 porcia)

  • 3 zrelé rajčiny
  • malý strúčik cesnaku
  • ½ fialovej cibule
  • ½ uhorky
  • ½ žltej papriky
  • 2 ČL vínneho octu
  • soľ, čierne korenie
  • 2 ČL citrónovej šťavy
  • 1 PL olivového oleja
  • ½ plátok deň starého celozrnného chleba
  • 2 lístky bazalky

Postup

  1. Rajčiny ponorte na cca 1 minútu do vriacej vody, potom ich olúpte a nakrájate nadrobno, cesnak roztlačte, cibuľu nakrájate nadrobno, uhorku a papriku tiež na malé kúsky.
  2. Všetko dajte spolu do mixéra, pridajte olivový olej, bazalku a rozmixujte. Na záver pridajte ešte na kúsky nakrájaný chlieb a rozmixujte opäť.
  3. Dochuťte soľou, čiernym korením, octom a citrónovou šťavou. Originál gazpacho sa je studené, ale pokojne si ho môžete aj zohriať.