Polievka s fazuľkovými lúskami, rajčinami a cibuľkou

Nela Mirič | 25. január 2017
Polievka s fazuľkovými lúskami, rajčinami a cibuľkou

Ľahká a chuťovo jemná polievka je výborným riešením na večeru, ak potrebujte trochu zhodiť.

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • 300 g mrazených alebo čerstvých fazuľkových lúskov
  • 6 mladých cibuliek
  • 300 g cherry rajčín
  • 2 L zeleninovího vývaru
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • vetvička čerstvého tymiánu
  • 3 guličky zeleného korenia
  • soľ
  • 1 bobkový list

Postup


Rajčiny ľahko olúpete, ak ich namočíte na 30 sekúnd do vriacej vody
  1. Cibuľky pokrájate na cca 2 cm kúsky a jemne ich orestujte na zahriatom olivovom oleji, pridajte nakrájané fazuľové lúsky, olúpané cherry rajčiny zalejte zeleninovým vývarom.
  2. Pridajte bobkový list, zelené korenie, soľ, roztlačený cesnak a malé množstvo čerstvého tymiánu.
  3. Priveďte do varu, plameň stíšte a varte cca 15 – 20 minút.