Pšenová kaša

Nela Mirič | 6. október 2016
Pšenová kaša

Sladká, chutná, výživná. Ideálna na sychravé rána.

Suroviny

  • 1,5 šálky pšena,
  • 4 šálky mlieka,
  • štipka soli,
  • 2 PL medu,
  • 1 najemno postrúhané jablko,
  • mletá škorica,
  • malé množstvo pomarančovej kôry z bio pomaranča,
  • ríbezle a mandarínky

Postup

Pšeno prepláchnite vriacou vodou a sceďte. Dajte do hrnca, zalejte mliekom, pridajte štipku soli a škoricu.

Varte 15 minút, občas premiešajte. Odstavte z ohňa, pridajte pomarančovú kôru, zakryte pokrievkou a nechajte dôjsť ešte cca 15 minút.

Rozdeľte do misiek a ozdobte ríbezľami a mandarínkami.