Netučné špaldové palacinky

Jana Trundová | 20. január 2017
Netučné špaldové palacinky

Suroviny

  1. Do veľkej misy preosejte 200 g špaldovej múky so štipkou soli.
  2. V miske rozšľahajte tri vajcia s 250 ml mlieka a zapracujte do múky.
  3. Nechajte 15 minút odstáť a potom upravte hustotu – múkou aj mliekom.
  4. Hneď ako cesto dosiahne konzistenciu smotany, nechajte ho ešte nejakých 20 minút odpočinúť.

Postup

  1. Palacinkovú panvicu alebo panvicu s nepriľnavým dnom zľahka potrite rastlinným olejom, rozpáľte, naberačkou nalejte cesto, rozlejte ho (môžete si pomôcť špachtľou) a upečte z oboch strán.
  2. Pri ďalších palacinkách potrite dno len v prípade, že sa začínajú pripaľovať.
  3. V prvej chvíli síce netučné palacinky vyzerajú ako suchý papier, to je však v poriadku, po chvíli odpočinku zvláčnejú.