Chcete cvičiť PUMP? Na výber máte dve variácie.

Redakcia | 3. marec 2017
Chcete cvičiť PUMP? Na výber máte dve variácie.

Pokiaľ sa rozhodnete začať navštevovať toto skupinové cvičenie, pripravte sa, že v súvislosti s názvom PUMP nájdete vo fitnes centrách dva druhy hodín, ktoré sú síce príbuzné názvom, ale úplne odlišné konceptom, stavbou hodiny a cieľom cvičenia.

Špecializovaný Body Pump FX

Špecializovaný Body Pump FX je cvičenie zamerané predovšetkým na vytrvalosť v sile, tvarovanie postavy, svaly získajú správny tvar a tonus.

„Cvičenie neobsahuje kondičné cvičenia – cvičenia na rozvoj aeróbnych (kondičných) schopností. Je preto vhodné pre všetkých, ktorí chcú svoje telo posilniť a vytvarovať. Veľkou výhodou je, že sa cvičenie zameriava na všetky svalové skupiny nášho tela,“ vysvetľuje prezentérka skupinových cvičení Lea Grančič.

V prípade, že preferujete posilnenie pred kondičným cvičením a radšej ako zapotiť sa v rýchlom teple uprednostňujete silové formy, bude pre vás Body Pump FX strelou do čierneho. To však neznamená, že by bol tento druh len o posilnení. Kedže posilňovanie prebieha formou veľkého počtu opakovaní s nižšou hmotnosťou, určite sa pri cvičení aj zadýchate.

Čítajte tiež: Zacvičte si Pump! Rýchlo a efektívne redukujte tuk, vyformujte svalstvo!

Dynamic Pump

Naopak, ak máte chuť na dynamickejší pohyb, ideálny je Dynamic Pump. „Dynamic Pump využíva spojenie kondičných cvičení, cvičení funkčného charakteru, posilňovacieho cvičenia a cvičenia zameraného na riešenie pohybových úloh, ktorých vykonanie vyžaduje zvýšené nároky na kondičné i silové schopnosti,“ dopĺňa Lea.

Dynamic Pump nie je koordinačne náročný. Dôraz je kladený na intenzitu a kvalitu – techniku. Spojenie, respektíve prepojenie kondičných a posilňovacích cvičení robí hodinu veľmi účinnou.

Dynamic pump získava na popularite pre jeho pestrosť, a hlavne účinnosť z pohľadu zvýšenia kondičných schopností, zvýšenia sily, vytvarovania svalstva, ale aj úbytku hmotnosti a redukcie tukových zásob.

Tento nový koncept cvičenia vznikol na základe dopytu, sledovaním, čo cvičiaca verejnosť preferuje, o aké formy cvičenia má záujem. Pump nie je výnimkou.“

Ak vás láka radšej cvičiť doma, cvičte ON LINE!