Má Jillian Michaels recept na dokonalé telo?

Diana Mašlejová | 23. november 2016
Má Jillian Michaels recept na dokonalé telo?

Jillian Michaels. Táto krásna, úspešná a neustále inovatívna dáma je najznámejšou trénerkou sveta.

Držte sa svojich sľubov

Nie je nič jednoduchšie, ako zahodiť za hlavu svoje predsavzatia. Len pravidelný pohyb vám zaručí trvalý výsledok. Jillian hovorí, že cvičiť je potrebné najmenej štyrikrát týždenne, optimálne aspoň 30 minút.
Tento záväzok treba považovať za zodpovednosť k svojmu zdraviu a kondícii. Výhod tejto „rutiny“ je množstvo. Štíhla postava, energia do každého dňa, či lepšia nálada sú len niektoré z nich.

Investujte do organických potravín

Jillian je veľkou zástankyňou organických, bio potravín. Chápe, že ide o finančne náročnejší spôsob stravovania, ale pokiaľ si túto investíciu prerátame, na kvalitnú stravu pre rodinu minieme o 20 eur týždenne navyše. Maximálne.

Šetriť na potravinách je, podľa Jillian, ako šetriť na zdraví. Ušetrené financie po čase minieme na lieky a s najväčšou pravdepodobnosťou to bude niekoľkonásobne viac.

Denne dopĺňajte vápnik

Pri pravidelnej pohybovej aktivite je dôležité udržiavať svoje kosti vo forme. Osteoporóza ohrozuje až 44 miliónov Američanov a následkom oslabenia kostí môže ľahko dôjsť k zlomeninám. Dôležité je vedieť, aké sú naše individuálne potreby vápnika a nepresiahnuť ani kritickú dávku.

Pre ženy nad 18 rokov je to 1 000 mg denne. Jillian odporúča vypiť denne aspoň pohár mlieka a necháva na vás, či dáte prednosť kravskému, sójovému, kokosovému, alebo trebárs jej obľúbenému mandľovému mlieku.

Nezabúdajte na dostatočný spánok

Menej ako sedem hodín spánku denne výrazne zvyšuje riziko cukrovky, obezity, depresie, či srdcových ochorení. Je preto dôležité neukrajovať si zo spánku kvôli zmeškaným denným povinnostiam. Spánok regeneruje naše telo a v dostatočnom množstve zvyšuje našu dennú koncentráciu a vitalitu.

Nepreháňajte to so športom!

V snahe zhodiť za čo najkratší čas čo najviac kilogramov, mnohí zvyšujú nároky na svoje svalstvo. Ale svalstvo môžeme ľahko preťažiť a spôsobiť si tak úraz chrbtice, rôzne natrhnutia, či bolestivé natiahnutia.
Jillian hovorí, že je veľmi dôležité poznať svoje možnosti a snažiť sa počúvať naše telo. Na tréningoch treba vydať zo seba maximum, ale nesmieme cítiť bolesť.

Neexistuje nijaký zázrak menom „dokonalé telo“

Tak, ako sa tuk netransformuje do svalstva, ani svalstvo sa netransformuje do tuku. Preto zhodiť kilogramy a spevniť svalstvo sú dva odlišné procesy.

Významne spolu súvisia, no nemôžeme ich chápať ako jeden. Ak po prvých tréningoch nezaznamenáme úbytok hmotnosti, ešte to neznamená, že nie sme štíhlejší. Trpezlivosť je v tomto smere nevyhnutná a obrniť by sa ňou mali najmä tí, ktorí dlho svoju fyzickú kondíciu opomínali.

Na vytvarovanie svojich problémových partií je totiž potrebné najprv zredukovať tuk, čo znamená intenzívny aeróbny tréning spolu so správnym stravovaním a špecializovanými lokálnymi cvikmi. Výsledok je potom zaručený.

 Krásne bruško s Jillian. Že iba začínate? Tak poďme od začiatku.