Cvičenie a športy články

Bruškotréning, cvičte doma, Diana Hô Chí

Cvičte DOMA s Dianou Hô Chí: BRUŠKOTRÉNING bez brušákov

Pre niekoho nič nové a pre iného veľký objav. Áno, bruško vieme cvičiť aj bez brušákov a okrem neho, samozrejme, zapojíme aj iné svaly na našom tele. Ak vás nudia obyčajné skracovačky, sklápačky, skúste si dať s nami tento krátky tréning doma. Ani sa nenazdáme a opäť tu bude leto, tak kedy začať, ak nie teraz? Čítať viac..

https://fitastyl.sk/clanky/cvicenie-a-sporty/10-000-krokov-nevyhnutnost-alebo-mytus

10 000 krokov – nevyhnutnosť alebo mýtus?

Začali ste tak dobre – na ceste do práce ste si prilepšili o plus 3000 krokov. To znamená, že ak pôjdete rovnakou trasou i domov, spolu je to už 6000. Pripočítame k tomu chôdzu na toaletu, na dopĺňanie si fľaše, uvarenie kávy a prípadne menšiu prechádzku v potravinách. Zdá sa, že máte vyhraté, však? Čítať viac..

joga, ranná joga, stres, bolesť, pránajáma

Joga predchádza chronickej bolesti a eliminuje stres

Naše predsavzatia a ciele sú často založené na túžbe stať sa zdravšou, vyrovnanejšou a jednoducho lepšou verziou samého seba. Túžime zbaviť sa starých návykov, ktoré nám už neslúžia, a nahradiť ich novými, lepšími. Ak sa rozhodneme nejakého zlozvyku zbaviť, zostane po ňom v našom živote diera, ktorú je potrebné zaplniť novým, lepším návykom. Čítať viac..

cardio, kardio, trening, hiit, tabata, trenujeme, jumping, crossfit, šport, ženy , skupina

Dajte si DO TELA S KARDIOM!

Zatiaľ čo aeróbne cvičenia využívajú celú zásobu kyslíka, pri anaeróbnom tréningu pracujeme na kyslíkový dlh. Cieľom je čo najväčšie zaťaženie svalu, na ktoré treba vynaložiť maximálnu energiu. Tepová frekvencia smeruje k vrcholu, kardiovaskulárny systém pracuje na plné obrátky, prvé sa spaľujú cukry a až následne tuky. Čítať viac..

joga, meditácia, namasté

Namasté - Ako ovplyvní joga náš život?

Vaše šťastie je vo vašich rukách. Navonok plytko znejúca fráza je v skutočnosti hlboká pravda. Hľadajúc si miesto na tomto svete, v zajatí vnemov, informácií, očakávaní, predsudkov, negatívnej energie, sa necháme unášať v bubline, v ktorej byť v skutočnosti nechceme. Čítať viac..

Hot joga

Hot joga - zahreje organizmus, zrýchli metabolizmus

V poslednom čase sa stále častejšie objavuje na programe jogových centier hot joga. Ponúka množstvo rovnakých výhod ako klasická joga, vrátane odbúrania stresu, spevnenia tela a flexibility. Keďže hot joga sa cvičí vo vykúrenej miestnosti, má okrem klasickej jogy navyše priaznivý účinok aj na srdce, pľúca a celý svalový systém. Čítať viac..

Kundaliny joga

Kundalini joga: Viac životnej energie, menej EGA

Dobre vedená lekcia kundalini jogy vo vás zanechá podobný pocit, ako keď sa vraciate domov z terapie, zo sauny, posilňovne, lekcie power jogy, z posedenia s kamoškami alebo voňavej aroma masáže. Účelom tohto typu jogy je prebudiť v človeku jeho najvyšší potenciál, aby sa tak mohol stať najlepšou verziou samého seba. Čítať viac..

Dostaňte sa do pohody: Udržiavacie a relaxačné cvičenia

Dostaňte sa do pohody: Udržiavacie a relaxačné cvičenia

Bicyklovanie, beh, plávanie, crossfit, lyžovanie, či zumba? Každý miluje svoj šport – jeden druh viac ako ostatné. Je celkom prirodzené mať svojho favorita a venovať mu vášeň, silu, odhodlanie. Lenže popri všetkých tých krásnych, zábavných a silových aktivitách je ešte lepšie darovať telu udržiavacie cvičenie. Zaradiť do svojho tréningového programu sofistikované, relaxačné pohybové systémy jeden až trikrát v týždni prinesie množstvo benefitov vášmu telu i mysli. Čítať viac..

Článkov: 391