Vaše dnešné zdravé MENU. Inšpirujte sa!

Nela Mirič | 15. november 2018
Vaše dnešné zdravé MENU. Inšpirujte sa!

Ľahko a zdravo bez toho, aby ste hladovali a pri tom sa cítili ľahkí a sýti. Inšpirujte sa opäť našim MENU, ktoré sme pre vás pripravili...

Ráno po zobudení: 3 dcl vlažnej vody s citrónom

RAŇAJKY

Čistozrnný chlieb + cottage cheese + paprika, čaj alebo káva

DESIATA

Grécky jogurt + 2 PL čučoriedok + zelený čaj s citrónom

Grécky jogurt (150 g) premiešajte s čerstvými čučoriedkami a dochuťte lyžičkou medu.

OBED

Špaldové cestoviny (100 g) s rajčinovou omáčkou a parmezánom + listový šalát s mrkvou

Polovicu malej cibule nakrájajte nadrobno, cesnak nakrájajte na plátky a speňte ich na malom množstve olivového oleja. Pridajte 2 olúpané rajčiny nakrájané na kocky, soľ, bazalku, čierne korenie. Varte na miernom ohni cca 5 minút, občas premiešajte.

Cestoviny uvarte v osolenej vode „al dente“, premiešajte s omáčkou a posypte parmezánom. Mrkvu nastrúhajte najemno a premiešajte s listami listových šalátov. Z 1 ČL medu, 1 PL citrónovej šťavy a 2 ČL olivového oleja si pripravte dresing, ktorým tesne pred podávaním pokvapkajte šalát.

OLOVRANT

Uhorka

VEČERA

Losos na grile + teplý špenátový šalát s rajčinami

Dva tenké plátky lososa umyte pod studenou vodou, osušte, potrite so všetkých strán olivovým olej, osoľte a okoreňte čiernym korením. Položte na vyhriatu grilovaciu panvicu z kožou nadol, grilujte 4 minúty na strednom plameni.

Otočte a grilujte opäť 4 minúty. 3 šálky listového špenátu poduste na malom možstve olivového oleja, spolu s na polovice nakrájanými cherry rajčinami a na plátky pokrájaným cesnakom. Dochuťte niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.