Náročná cesta FIT štýl challenge: ide všetko podľa plánu?

Iveta Škrabáková | 28. máj 2019
fitup, fit štýl challenge, magazín fit štýl, výzva, 6 mesiacov, chudnutie, partneri, výživa, zdravie, cvičenie, fitness, fitko, cvik, workout

Prvý deň FIT štýl challenge sa všetci účastníci výzvy podrobili úvodným testom v pobočkách Sveta zdravia, aby sa postavili tvárou v tvár pravde a číslam, s ktorými sa budú musieť počas šiestich mesiacov popasovať. Čo všetko to obnáša a ako sa im darí? Ide všetko podľa plánu?

Po úvodnom nadšení prichádzajú ťažšie časy! Účastníci FIT štýl challenge obdržali svoje jedálničky, v ktorých úvode hral prím detox. Aby sa telo očistilo a mohlo správne fungovať, je potrebné ho zbaviť všetkého zlého, čo sa v ňom za dlhý čas nesprávnej stravy a životosprávy nahromadilo.  

Prvé dni detoxu boli najnáročnejšie hlavne pre tých, ktorí obľubujú kávu a mäso, nakoľko tieto sú počas detoxu tabu. Energiu si však môžu dopĺňať zo špeciálnych čajov od Sveta zdravia, vitamínov od nášho partnera Avita, a prebytočné kilogramy dostávajú zbohom v priestoroch fitness centier FIT UP!  

Na to aká je realita po takmer mesiaci vo FIT štýl challenge sme sa dnes opýtali challengáka Ondreja H.

Ondrove tréningy sa za posledné dva týždne zmenili, hovorí trénerka Katka Parajňáková:

„Tréningy sa trošku zmenili, ubrali sme z väčších váh a pridali menšie váhy s väčším počtom opakovaní, kvôli rýchlejšej efektivite cvičenia, čo hlavne stimuluje viac ako pomalé cvičenia s vlastnou váhou. Na druhej strane sa  zároveň tešíme, že už môžeme cvičenie s vlastnou váhou zaradiť, nakoľko v začiatkoch to bol kvôli počiatočnej Ondrovej hmotnosti dosť problém. Teraz už robíme aj plank, kliky, drepy s vlastnou váhou, vďaka čomu je zabezpečená funkčnosť viacerých svalových skupín a komplexnosť. Zameriavame sa hlavne na spevnenie a zosilnenie telesného jadra.“

Ondrej poctivo maká, no po poslednom vážení zaznamenal na hmotnosti plus 2,5 kg svalovej hmoty. Schudol niekoľko centimetrov v páse a iných partiách, 400 g tuku, ale kvôli váham, s ktorými pracoval sa u neho vybudovala svalová hmota, ktorá pri vážení ukázala plus dva kilogramy.

Aj to je dôkaz, že nie je všetko o tom, aké číslo nám váha ukazuje, je dôležité prejsť komplexnejšou diagnostikou, a hlavne sa merať. Iba na základe týchto ukazovateľov vieme s istotou určiť, čo robíme správne, kde by sme mali ubrať a kde naopak pridať.

Ondrovi držíme palce a veríme, že aj napriek takémuto výsledku nebude demotivovaný a jeho váha pôjde vďaka jeho trénerke Katke a podpory FIT UP! Presne tým smerom, akým je to potrebné a Ondro sa zbaví nechceného tuku.

V aktuálnom čísle nájdete komplexné informácie o jednotlivých účastníkoch a ich cieľoch v projekte FIT štýl challenge.