5+1 krokov k žiarivej a bronzovej pokožke

Dominika Bleščáková | 25. jún 2021
5+1 krokov k žiarivej a bronzovej pokožke

Teploty stúpajú, dni sa predlžujú, oblečenie sa skracuje a väčšina z nás sa už určite nevie dočkať, ako si vychutná energizujúce slnečné lúče, najlepšie niekde pri vode alebo aspoň na záhradke s drinkom v ruke. Snívate o krásnej, napohľad zdravej a opálenej pokožke, no zároveň sa obávate, že sa opäť raz spálite a bronz vám zmizne po pár dňoch? Inšpirujte sa našimi tipmi a už o pár dní sa budete pýšiť oslnivou pokožkou, ktorú vám bude nejedna žena závidieť.

Starostlivosť o pokožku počas horúcich letných dní

Ak počas leta doprajete svojej pokožke špeciálnu starostlivosť, niekoľkonásobne sa vám poďakuje. Nie len, že zabránite nepríjemnému spáleniu a následnému šúpaniu pokožky, ale zabezpečíte si aj zdravé, dlhotrvajúce opálenie a účinne sa vyhnete riziku rakoviny kože. Inšpirujte sa produktami, ktoré nájdete v predajniach dm a v dm e-shope.

Stačí nasledovať týchto 6 jednoduchých krokov:

1. PEELING

Vedeli ste, že ak si pred pobytom na slnku spravíte peeling celého tela, výrazne tým zintenzívnite a predĺžite vaše opálenie? Vďaka peelingu totiž zbavíte svoju pokožku odumretých buniek, zrohovatenej kože a suchých šupiniek a slnečné lúče tak budú žiariť priamo na pokožku bez akýchkoľvek nečistôt, vďaka čomu sa žiarenie lepšie absorbuje.

Vyskúšať môžete napríklad Balea pílingový sprchovací gél 200 ml v limitovanej edícii so sviežou vôňou melóna, ktorý vašu pokožku dôkladne vyčistí a zanechá ju jemnú a hebkú. Odumreté čiastočky kože a nečistoty budú jemne odstránené. Píling je obohatený o antioxidačný vitamín E, ktorý pokožku hydratuje.

2. OCHRANA

Napriek tomu, že informácie o dôležitosti SPF na nás v dnešnej dobe vyskakujú z každej strany, veľa ľudí to naďalej ignoruje. Argumentujú, že pár minút na slnku bez ochranného faktora vydržia a ak sa aj náhodou spália, nič to nie je a pár dní vydržia. Neuvedomujú si však, ako veľmi riskujú. Hoci v mladom veku negatívne účinky nezodpovedného opaľovania sa zbadať nemusíme, v starobe sa nám to môže nepekne vypomstiť. Viacerí dermatológovia varujú, že najviac prípadov rakoviny kože pochádza práve z nekontrolovaného pobytu na priamom slnku a opakovanom spálení pokožky. Dajte si záležať, aby ste mali všetky časti tela, ktoré vystavujete priamemu slnečnému žiareniu vždy dôkladne natreté kvalitným opaľovacím krémom s SPF faktorom 30 a viac

Poslúžiť vám môže napríklad sundance krém na opaľovanie s OF 30 100 ml, ktorý spoľahlivo chráni pokožku pred slnečným žiarením hneď po aplikácii. Vďaka obsahu UVA a UVB filtrov a vodoodolnému zloženiu pomáha chrániť pred spálením a zároveň pokožku počas 24 hodín hydratuje. Je vhodný pre neopálenú pokožku a ľudí s obzvlášť citlivou pokožkou na slnko.

3. HYDRATÁCIA

Určite na sebe počas horúcich letných dní pozorujete zvýšený smäd a suchosť v ústach. Rovnako sa cíti aj vaša pokožka. Dehydrovaná pleť trpí, prejavuje sa suchými šupinami, svrbiacimi miestami a zvýraznenými vráskami. Dbajte preto o zvýšenú hydratáciu nielen zvnútra, ale aj zvonka.

Šikovným pomocníkom môže byť napríklad Balea Aqua pleťový sprej 150 ml ktorý vitalizuje pleť, dodáva jej potrebnú hydratáciu a osviežuje kedykoľvek počas dňa. Oceníte ho najmä pri športe, v lete počas horúčav či na cestách, keď nemáte prístup k vode. Je vhodný aj na fixáciu make-upu. Jednoducho ho hoďte do kabelky a použite kedykoľvek budete potrebovať vzpruhu a osvieženie.

4. UPOKOJENIE

Ste toho názoru, že upokojiť treba len pokožku, ktorá je červená a spálená? Omyl! Nepodceňujte silu prípravkov po opaľovaní a doprajte svojej pokožke starostlivosť, ktorú si zaslúži.

Prírodné alverde mlieko po opaľovaní s bio Aloe vera a bio slnečnicovým olejom 200 ml ošetruje a upokojuje slnkom podráždenú pokožku. Je obohatený o rastlinný glycerín, bambucké maslo, olivový, slnečnicový a sójový olej. Rýchlo sa vstrebáva bez toho, aby zanechávalo na pokožke mastný film.

5. REGENERÁCIA

Prehnali ste to s pobytom na slnku a vaša pokožka teraz trpí? Nepanikárte a rýchlo jej dajte prvú pomoc. Napríklad vo forme sundance intenzívnej masky po opaľovaní 25 ml určenej pre slnkom vystresovanú suchú pokožku po opaľovaní. Upokojujúce ošetrujúce zloženie s aloe vera, glycerínom a vysokým podielom provitamínu B5 pleť harmonizuje, hydratuje a regeneruje.

6. BONUS: EXTRA STAROSTLIVOSŤ

Chcete svojej bronzovej pleti dopriať extra rozmaznávanie a sexy lesk? Siahnite po Balea Tropical Vibes trblietavom telovom oleji 75 ml. Svieža, výrazná vôňa kvetov a hydratačný extrakt z bobúľ Acai je ideálnym sprievodcom letnými horúcimi večermi. Obsiahnuté rastlinné oleje dodajú pokožke hebkosť a potrebnú dávku hydratácie. Zloženie s trblietkami pokožku oživí a zahalí do jemného ružovo-zlatistého lesku.