Beh pre zdravé prsia sa tento rok pobeží virtuálne

Redakcia | 11. jún 2020
Beh pre zdravé prsia sa tento rok pobeží virtuálne

Ročne je na Slovensku diagnostikovaných 3500 nových prípadov rakoviny prsníka a umrie až 900 žien. Mnohé z nich úplne zbytočne, pretože nechodievajú na pravidelné preventívne vyšetrenia a do ambulancie onkológa sa dostanú až v pokročilom štádiu choroby.

Prevencia je polovica úspechu v boji s rakovinou prsníka. Na ochorenie prsníka a význam preventívnych vyšetrení upozorňuje aj benefičná akcia Beh pre zdravé prsia. Tento rok sa bude konať už po tretí raz, no z dôvodu aktuálnej situácie sa pobeží virtuálne.

Samotná akcia má osloviť širokú verejnosť a šíriť osvetu o problematike rakoviny prsníka. Poukazovať má nielen na všeobecne známe fakty, ale aj na ďalšie, o ktorých možno mnohí ani len netušia. Napríklad, že ochorenie prsníka sa netýka len žien. Rakovina prsníka sa u mužov síce vyskytuje veľmi zriedkavo, no aj oni by si mali všímať akékoľvek neobvyklé správanie svojho tela a v prípade neistoty navštíviť lekára.
„Prevencia je polovica úspechu v boji s rakovinou prsníka.“

Podujatie sa uskutoční v týždni od 15. do 21. 6. 2020, štartovné má formu dobrovoľného príspevku a celý výťažok z behu je venovaný organizáciám Ružová stužka, n.f. a OZ Amazonky. „Peniaze, ktoré vyzbierame, budú využité na podporu projektov v oblasti prevencie a boja proti rakovine prsníkov“, dopĺňajú organizátorky behu.

Čas aj vzdialenosť virtuálneho behu sú ľubovoľné, bežať môžete kdekoľvek na svete. Podmienkou je zaregistrovať sa a kedykoľvek počas štartovného týždňa odbehnúť akúkoľvek vzdialenosť. „Nezáleží na tom, či zvládnete odbehnúť jeden, alebo sto kilometrov, dôležitý je pre nás každý jeden bežec“, zdôrazňujú organizátorky. Samotný beh si zaznamená každý sám v bežeckej aplikácii. „Po skončení podujatia bude každý bežec odmenený účastníckou medailou, ktorú mu pošleme poštou.“

Ak vás táto akcia zaujala, ďalšie informácie o nej, ale aj rôzne iné zaujímavé fakty, nájdete na facebookovej alebo instagramovej stránke Behu pre zdravé prsia (@behprezdraveprsia).  Navyše, ak sa na beh prihlásite a v kolónke „klub“ uvediete „FITštýl“, môžete vyhrať zaujímavé ceny s vizuálom podujatia.

Tu nájdete link na prihlásenie

 

Fotogaléria