Bláznivo dobrý APRÍLOVÝ FIT štýl je tu!

Redakcia | 27. marec 2020
fitstyl, nove cislo, chudnutie, zdraviy, vyziva, detox, relax, jar, magazin, fitness, cvičenie, šport, zdravá strava, výživa, diéta, recept, doma, somdoma, april

Jarné slniečko nám už pomaly začína zohrievať líčka, aj keď nateraz takto cez rúška. Aj tento mesiac sme dali dokopy tie najaktuálnejšie témy, ktoré vám spríjemnia nasledujúce dni. Ak by ste ich doma „zhltli“ prirýchlo, zalistujte v článkoch priamo na našom webe. Čo vás čaká v aprílovom čísle?

Medvedí cesnak

Vraví sa, že hneď, ako sa medveď prebudí zo zimného spánku, absolvuje detoxikáciu tela a zbaví ho škodlivých látok. Použije na to bylinku, ktorá rastie v lese, skoro na jar a sú jej celé koberce. Volá sa cesnak medvedí, latinsky Allium ursinum, no my ho častejšie voláme medvedí cesnak. Hoci sa tento životobudič dostal na výslnie len pred pár rokmi, jeho pozitívne účinky boli známe už dlhé stáročia. Cesnakom voňajúce zelené lístky totiž podporujú trávenie, vyprázdňovanie, prečisťujú črevá a majú silné antibiotické účinky.

Veľká noc inak ...a stále chutne

Pomaly končíte obdobie pôstu, odriekania či očisty, ale nechcete to pokaziť hneď prvou príležitosťou – veľkonočnými sviatkami? Chystáte sa na príchod šibačov, ale neviete čo zdravé im ponúknuť? Možností je naozaj neúrekom, snáď vás inšpiruje aspoň týchto zopár vybraných tipov.

Balzam pre telo i dušu - Udržiavacie a relaxačné cvičenia

Bicyklovanie, beh, plávanie, crossfit, lyžovanie, či zumba? Každý miluje svoj šport – jeden druh viac ako ostatné. Je celkom prirodzené mať svojho favorita a venovať mu vášeň, silu, odhodlanie. Lenže popri všetkých tých krásnych, zábavných a silových aktivitách je ešte lepšie darovať telu udržiavacie cvičenie. Zaradiť do svojho tréningového programu sofistikované, relaxačné pohybové systémy jeden až trikrát v týždni prinesie množstvo benefitov vášmu telu i mysli.

Ranná FIT rutina - Štartujte deň aktívne

Ak sa už raz rozhodnete začať cvičiť, je dôležité, aby ste cvičili pravidelne. A preto si zvoľte na cvičenie takú dennú dobu, aby vám naozaj vyhovovala. Ideálne je cvičiť vtedy, keď máte najviac energie, teda hneď ráno. Okrem toho, ranné cvičenie dá vášmu dňu úplne iný rozmer, ako keď budete myšlienku na cvičenie celý deň tlačiť pred sebou. Jednoducho, mať ráno odcvičené je fajn. A nielen kvôli pocitu.

Jany Landl BLOG - Detox

Prichádza Veľká noc a s ňou ďalšie nové predsavzatia, či detoxikačné kúry. Mnoho ľudí má tendenciu začínať v tomto období očistné kúry, lebo prichádza jar, všetko ožíva a s tým, samozrejme, aj naše telo. Detoxikačných postupov je naozaj veľa a človek často nevie, ktorému má veriť.

Peter Krištofovič „V zdravom tele zdravý duch“... alebo je to naopak?

Možno nezáleží na poradí, v našom každodennom živote nie je až také dôležité, či bolo najprv vajce alebo sliepka. Záleží na harmónii a na tom, že sa cítime dobre vtedy, keď nás nebolí ani telo, ani duša. Ešte lepšie sa cítime, keď sme fit a keď svoju dušu a telo obohacujeme niečím, čo máme radi. Knihou, pohybom, jedlom...

Jarná žihľavová kúra - Zelený zázrak prírody

Málo slnečných lúčov, menej zeleniny a ovocia, nedostatok pohybu a, naopak, viac nezdravých jedál skonzumovaných počas zimy sa zvyčajne odzrkadlí aj na tom, ako sa na začiatku jari cítime – fyzicky i psychicky vyčerpane.

Keď počasie bolí...Meteosenzitivita nie je výmysel

Spomínam si na obdobie detstva, ako nám mama mojej kamarátky vždy v predstihu oznámila, že dôjde k zmene počasia, lebo ju bolí operované koleno. Aktuálne patrím aj ja k tretine populácie citlivej na poveternostné pomery – podľa nepríjemnej bolesti hlavy niekoľko hodín dopredu viem, že príde dážď.

+ FIT CUKRÁREŇ - Mrkvový vegánsky koláč

+ Veľkonočné FIT špeciality

+BILLA jedálniček na jeden deň