Črevá sú bránou k nášmu imunitnému systému

Biopron | 19. november 2021
Biopron
foto: Biopron

Vedeli ste, že zdravý človek má vo svojich črevách približne 1000 rôznych bakteriálnych druhov a ich zloženie je pre každého z nás unikátne tak, ako naše odtlačky prstov?

Zdravý  mikrobióm má zásadný  význam pre  naše celkové zdravie a pohodu

Najvýznamnejšou  časťou  je  črevný  mikrobióm, ktorý je tvorený mikroorganizmami sídliacimi v ľudskom čreve.  

Črevná  mikrobiota  ovplyvňuje  funkcie  v  podstate všetkých systémov nášho tela (imunitného, tráviaceho, nervového, metabolizmu  a  ďalších  systémov). Výrazne pomáha v boji proti patogénom, až 70% imunitných buniek sa nachádza práve v črevách.

Zdravý človek má vo svojich črevách približne 1000 rôznych bakteriálnych druhov a ich zloženie je pre  každého z nás unikátne tak, ako naše odtlačky prstov. Nenosíme si v ňom len zdraviu prospešné baktérie, ale tiež potenciálne patogénne mikroorganizmy. Preto je rovnováha veľmi dôležitá!

Pravidelné dopĺňanie živých mikroorganizmov a vlákniny aj v inej forme, zabezpečuje potrebnú rovnováhu.  

Vitamín D3 s Biopron 9 Immunity

Kľúčovou úlohou imunitného systému je ochrana nášho organizmu proti infekciám spôsobených patogénmi  a ďalšími cudzorodými látkami a ochrana vlastných štruktúr. Na to, aby bola reakcia nášho imunitného  systému účinná, sú potrebné vitamíny a minerály. Väčšina z nás dlhodobo nedosahuje dostatočný príjem vitamínu D, a tak sa odporúča vitamín D suplementovať prostredníctvom výživových doplnkov na podporu imunitného systému.

Ako si zabezpečiť dostatočný príjem vitamínu D:

  • Užívajte si slniečko.
  • Strava bohatá na vitamín D: ryby a rybí olej a ostatné dary mora, hovädzia pečeň, vaječné žĺtky, maslo, mlieko a mliečne výrobky.
  • Dopĺňajte  vitamín  D  s  Biopron  9  Immunity,  odporúča sa každodenné užívanie po celý rok.

biopron FORte

IDEÁLNY PRE KAŽDODENNÚ STAROSTLIVOSŤ O ČREVNÚ MIKROBIOTU A PODPORU IMUNITNÉHO SYSTÉMU